Bitfinex lanceert futurescontracten gericht op volatiliteit van Bitcoin en Ethereum

Home » Nieuws » Bitfinex lanceert futurescontracten gericht op volatiliteit van Bitcoin en Ethereum

Cryptocurrency exchange Bitfinex heeft een nieuwe stap gezet door de lancering van eeuwigdurende futurescontracten die gekoppeld zijn aan de volatiliteitsindexen van Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH), waardoor handelaren kunnen speculeren op de verwachte prijsschommelingen van de leidende cryptocurrencies.

Deze futures zijn gebaseerd op de Bitcoin geïmpliceerde volatiliteitsindex (BVIV) en Ethereum geïmpliceerde volatiliteitsindex (EVIV) van het gedecentraliseerde derivatenplatform Volmex. Deze indexen, die afgeleid zijn van realtime opties voor zowel call- als put-opties voor Bitcoin en Ether, geven de verwachte prijsschommelingen over 30 dagen aan en zijn vergelijkbaar met de VIX-index van Wall Street, die wordt afgeleid van de optiemarkt gekoppeld aan de S&P 500-index.

Vanaf 3 april kunnen gebruikers van Bitfinex handelen in volatiliteitsfutures voor Bitcoin en Ether, met de tickersymbolen BVIVF0:USTF0 en EVIVF0:USDTF0. Deze contracten worden benoemd, gemarginaliseerd en afgerekend in Tether (USDT), ’s werelds grootste aan de dollar gekoppelde stablecoin. Eeuwigdurende futures zijn futurescontracten zonder vervaldatum, met een financieringspercentage dat helpt om de prijzen van de eeuwigdurende contracten in lijn te houden met het onderliggende actief of de index.

De introductie van volatiliteitsfutures biedt Bitfinex-gebruikers de mogelijkheid om te speculeren op de snelheid van de verwachte bullish of bearish prijsbewegingen in Bitcoin en Ether. Een positie innemen in volatiliteit betekent wedden dat de prijs van het activum hevig kan bewegen in beide richtingen.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme