SEC vraagt publiek om feedback over drie voorgestelde Ethereum ETF’s

Home » Nieuws » SEC vraagt publiek om feedback over drie voorgestelde Ethereum ETF’s

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft het publiek uitgenodigd om te reageren op meerdere voorstellen voor op Ethereum (ETH) gebaseerde, exchange-traded funds (ETF’s), blijkt uit recente documenten.

De oproep, die deze dinsdag werd gedaan, betreft specifiek drie voorgestelde ETF’s: de Fidelity Ethereum Fund, Grayscale Ethereum Trust en Bitwise Ethereum Trust. Met een focus op de Bitwise aanvraag vermeldde de SEC in de documenten dat het doel van de oproep is om “opmerkingen over de voorgestelde regelwijziging, zoals gewijzigd door Wijzigingsnummer 1, te verzamelen van geïnteresseerde partijen”.

De deadline voor het indienen van opmerkingen over alle drie de voorstellen is gesteld op 21 dagen na de oproep. Echter, het optimisme over de goedkeuring van een spot Ethereum ETF door de SEC is afgenomen. Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas heeft zijn inschatting van de kans op goedkeuring van een spot Ethereum ETF tegen mei verlaagd van ongeveer 70 procent naar 30 procent.

Zijn collega-analist bij Bloomberg, James Seyffart, liet zich ook uit over de aanvraag van Fidelity, door aan te geven dat niets in de ingediende documenten wijst op veranderingen. “Stilte van de SEC is hier geen goed teken,” voegde hij eraan toe.

Koop je Ethereum voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme