Ethereum ETF’s op de rand van lancering, bevestigt SEC-voorzitter Gensler

Home » Nieuws » Ethereum ETF’s op de rand van lancering, bevestigt SEC-voorzitter Gensler

Gary Gensler, voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), heeft bevestigd dat de goedkeuringsprocedure voor de spot Ethereum (ETH) exchange-traded funds (ETF’s) voorspoedig verloopt.

Tijdens de Bloomberg Invest Summit, die afgelopen dinsdag plaatsvond, benadrukte hij dat hoewel de exacte timing onbekend is, het proces tot nu toe zonder significante problemen verloopt. Eerder deze maand, sprekend voor de Amerikaanse Senaat Appropriates Subcommittee on Financial Services, lichtte hij toe dat de individuele uitgevers nog steeds bezig zijn met het registratieproces, maar dat dit proces soepel verloopt en hij verwacht dat de ETF’s ergens deze zomer gelanceerd kunnen worden.

Registratie en lancering

De SEC keurde eind mei de nodige 19b-4 formulieren goed voor acht Ethereum ETF’s, maar de uitgevers moeten nog wachten tot hun S-1 registratieverklaringen goedgekeurd worden voordat de handel officieel kan beginnen.

Gensler benadrukte het belang van volledige openheid van de vermogensbeheerders zodat deze registratieverklaringen effectief kunnen worden. Deze stap is cruciaal voordat de ETF’s daadwerkelijk kunnen starten met handelen. Vorige week werden deze registratieverklaringen nog aangepast om meer details te verschaffen over initiële investeringen en kosten.

gensler ethereum etf 'voorspoedig'
Bron: BecauseBitcoin op X.

Kritiek op de digitale activamarkt

Tijdens het Bloomberg Summit uitte Gensler zijn reeds bekende kritiek op de markt voor digitale activa. Hij benadrukte dat veel cryptomunten als effecten beschouwd worden en merkte op dat de meeste Amerikanen niet de noodzakelijke informatie krijgen die zij wettelijk vereist zijn.

Gensler stelt dat de industrie vaak niet-compliante methoden buiten de beursgenoteerde producten gebruikt.

Politieke invloed en de toekomst van crypto

Cryptovaluta is ook steeds zichtbaarder op het politieke toneel. Donald Trump, de Republikeinse presidentskandidaat, heeft zijn steun voor crypto uitgesproken en heeft aangekondigd dat hij in het Witte Huis Bitcoin (BTC) mining zal bevorderen en politieke donaties in de vorm van crypto zal accepteren.

Daartegenover heeft de herverkiezingscampagne van president Joe Biden advies ingewonnen bij leden van de crypto gemeenschap voor beleid omtrent digitale activa.

Spiegelend succes van Bitcoin ETF’s

De verwachtingen voor de spot Ethereum ETF’s zijn hoog, mede doordat de eerdere Bitcoin ETF’s, die eerder dit jaar gelanceerd werden, een groot succes waren. Drie maanden na de lancering bereikte de Bitcoin een recordhoogte van $73,000 dollar.

Deskundigen en beleggers hopen dat de Ethereum ETF’s een vergelijkbaar pad zullen volgen.

Koop je Ethereum voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme