Biden en Cuban aan tafel over crypto-innovatie in de VS

Home » Nieuws » Biden en Cuban aan tafel over crypto-innovatie in de VS

De regering van Joe Biden, samen met enkele prominente congresleden en de miljardair Mark Cuban, zullen begin juli een rondetafelgesprek voeren in Washington D.C.

Dit evenement, georganiseerd door de Democratische afgevaardigde Ro Khanna, die het rijkste district van Californië in Silicon Valley vertegenwoordigt, richt zich op het behouden van Bitcoin (BTC) en blockchain-innovatie binnen de Verenigde Staten. Volgens Bitcoin Magazine, die zich baseert op een privé-email, is dit gesprek een reactie op de groeiende invloed van crypto in de aanloop naar de presidentsverkiezingen van 2024.

Khanna en Cuban als voortrekkers

Khanna staat bekend als een pro-crypto politicus en heeft zijn steun uitgesproken voor de FIT21-wet, die nieuwe bevoegdheden zou geven aan de CFTC over ‘digitale commodities’ en tegelijkertijd een regelgevend kader bij de Securities and Exchange Commission (SEC) zou vestigen.

Mark Cuban heeft zich ook rechtstreeks tot de regering Biden gericht met betrekking tot het cryptobeleid. Hij speculeerde onlangs dat Bidens houding ten opzichte van crypto hem de overwinning in november zou kunnen kosten. “Ik heb vaak gezegd dat Biden moet kiezen tussen [SEC-commissaris Gary] Gensler of crypto-stemmers, anders kan het hem het Witte Huis kosten,” zei Cuban.

Bron: Bitcoin Magazine op X.

Trump’s positie en toekomstplannen voor crypto

Ondertussen blijft Donald Trump, de belangrijkste rivaal van Biden in de verkiezingen, de crypto-supporters aanspreken. Tijdens een campagne-evenement in West Palm Beach, Florida, beloofde hij een einde te maken aan “Joe Bidens oorlog tegen crypto” en verzekerde dat de toekomst van Bitcoin en crypto “in Amerika gemaakt zal worden, veel hiervan in Florida.”

Trump heeft ook zijn steun uitgesproken voor Bitcoin-mining in de Verenigde Staten na een ontmoeting met vertegenwoordigers van dergelijke bedrijven in Mar-A-Lago.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme