Trump belooft einde aan ‘crypto-oorlog’ onder Biden

Home » Nieuws » Trump belooft einde aan ‘crypto-oorlog’ onder Biden

De voormalige president van de Verenigde Staten, Donald Trump, heeft zich sterk uitgesproken ten gunste van de cryptocurrency-industrie.

Hij beloofde een einde te maken aan wat hij beschrijft als Joe Biden’s “oorlog tegen crypto” als hij in 2024 opnieuw wordt gekozen als president.

Toespraak in West Palm Beach

Tijdens een toespraak op 14 juni in West Palm Beach, Florida, zei Trump: “Ik zal Joe Biden’s oorlog tegen crypto beëindigen. We zullen ervoor zorgen dat de toekomst van crypto en Bitcoin (BTC) zich in Amerika afspeelt. We houden het hier, en veel zal hier in Florida worden gedaan.” Deze dag markeerde ook Trumps 78ste verjaardag, waarbij hij zijn kritiek op de huidige regering onder Biden voortzette.

Vorige maand bekritiseerde hij Biden nog op Truth Social omdat hij zou willen dat crypto “een pijnlijke dood sterft.”

Florida als crypto-hub

De belofte van Trump om van Florida een crypto-hub te maken sluit aan bij de crypto-vriendelijke beleidsmaatregelen van de staat en het gebrek aan persoonlijke inkomstenbelasting op crypto-investeringen. Een rapport noemde Florida de beste staat voor crypto-investeerders vanwege de lage belastingdruk.

Met de presidentiële verkiezingen van 2024 op 5 november laat Trump duidelijk een verschil zien tussen zijn standpunt en dat van Biden. De huidige president heeft strengere regelgeving voor crypto omarmd te midden van schandalen in de industrie. Trumps voorstel lijkt daarentegen Florida verder te willen positioneren als een centrale spil in de cryptowereld, mede door de steun voor Bitcoin mining in de Verenigde Staten.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme