Crypto kan de doorslag geven voor Trump tegen Biden, zegt Cuban

Home » Nieuws » Crypto kan de doorslag geven voor Trump tegen Biden, zegt Cuban

Miljardair Mark Cuban heeft de nadruk gelegd op de invloed van cryptocurrency in de aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2024.

Volgens Cuban speelt de loyaliteit van president Joe Biden aan Gary Gensler, voorzitter van de Securities and Exchange Commission (SEC), een cruciale rol in de race.

Twijfels over het begrip van crypto bij Biden en Trump

Cuban uitte twijfels over het vermogen van zowel Biden als voormalig president Donald Trump om de complexiteit van cryptocurrency echt te begrijpen. Hoewel Trump fondsen heeft geworven door NFT’s te verkopen, is Cuban sceptisch over zijn kennis van crypto.

“Ik heb vaak gezegd dat Biden moet kiezen tussen Gensler of de cryptostemmers, anders zou dit hem het Witte Huis kunnen kosten,” verklaarde Cuban op het sociale mediaplatform X. Hij voegde toe dat er niets als vanzelfsprekend moet worden beschouwd over wie er zal worden aangesteld.

mark cuban crypto trump biden tweet
Bron: Mark Cuban op X.

Impact van Gensler en SEC op crypto-industrie

Cuban heeft eerder benadrukt dat de houding van Gensler en de SEC tegenover de crypto-industrie een grotere rol zal spelen in de verkiezingen van 2024. Cuban bekritiseerde Gensler omdat hij beleggers niet heeft beschermd tegen fraude en het voor cryptobedrijven bijna onmogelijk heeft gemaakt om te functioneren.

“Crypto stemmers zullen tijdens deze verkiezing gehoord worden,” zei Cuban op 10 mei.

Wetgevende ontwikkelingen en tegenstand

Gensler heeft zich uitgesproken tegen de Financial Innovation and Technology for the 21st Century Act (FIT21), die beoogt een breed en robuust kader voor cryptocurrency-regulering te bieden en enige regulering van crypto onder de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) te plaatsen. Gensler beweerde dat het wetsvoorstel “nieuwe regelgevende lacunes zou creëren en decennia van precedenten met betrekking tot het toezicht op investeringscontracten zou ondermijnen, waardoor beleggers en kapitaalmarkten een onmeetbaar risico lopen.”

Ook Biden heeft zich openlijk tegen FIT21 uitgesproken, maar voegde eraan toe dat zijn administratie “graag met het Congres samenwerkt” aan extra regelgevende kaders voor digitale activa. Ondanks zijn oppositie werd de wet op 22 mei door het Huis van Afgevaardigden aangenomen.

Marktreactie en voorspellingen

Met cryptocurrency als een belangrijk thema voor tot 20% van de zwevende kiezers in swing states, belooft de strijd tussen Biden en Trump belangrijke gevolgen te hebben voor de markt van digitale activa.

Analisten van Standard Chartered voorspellen dat Bitcoin (BTC) zou kunnen stijgen tot $150.000 dollar bij een overwinning van Trump.

Op het moment van schrijven werd Bitcoin verhandeld voor $67.882,10 dollar, een daling van 2,42% in de laatste 24 uur.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme