SEC voorzitter Gensler niet beïnvloed door nieuwe crypto wetgeving, Ether ETFs in het geding

Home » Nieuws » SEC voorzitter Gensler niet beïnvloed door nieuwe crypto wetgeving, Ether ETFs in het geding

De politieke sfeer in Washington D.C. heeft deze week een dramatische wending genomen, wat nieuw leven inblaast in de mogelijkheid dat spot Ethereum (ETH) ETFs goedgekeurd zouden kunnen worden.

Deze verschuiving lijkt echter de positie van Gary Gensler, voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), over crypto niet te hebben beïnvloed.

Genslers standpunt over cryptocurrencies

Gensler bevestigde opnieuw zijn mening dat de meeste cryptocurrencies als effecten beschouwd moeten worden, terwijl hij donderdag publiekelijk sprak. Zijn opmerkingen komen op een moment dat velen verwachten dat de goedkeuring voor spot ether ETFs later op de dag zal worden aangekondigd.

“Er zijn 15.000 tot 20.000 tokens in deze sector. Ze functioneren niet als valuta,” zei Gensler. Hij legde uit dat deze tokens vaak worden beheerd door een groep ondernemers en dat het publiek investeert op basis van whitepapers en websites die deze ondernemers presenteren, wat volgens hem past binnen de klassieke Supreme Court-test voor wat een effect is.

De impact van FIT21 en de verwachtingen rond ETF goedkeuringen

Eerder deze week sprak Gensler zich uit tegen de Financial Innovation and Technology for the 21st Century Act, ook bekend als FIT21. Hij betoogde dat deze wet de classificatie van crypto-activa als beleggingscontracten ondermijnt, waardoor ze buiten het toezicht van de SEC zouden vallen. Op woensdag stemde het Huis van Afgevaardigden met 279 tegen 136 stemmen voor de goedkeuring van FIT21, hoewel het Witte Huis had aangegeven tegen de wet te zijn, zonder te zeggen dat het een veto zou uitspreken.

Genslers nadruk op zijn overtuiging dat de meeste cryptocurrencies effecten zijn, komt op een moment dat de markt verwacht dat spot Ethereum ETFs vandaag zullen worden goedgekeurd, wat een grote overwinning voor crypto-voorstanders zou zijn.

Politieke bewustwording en de toekomst van crypto

Sinds het begin van de week zijn er geruchten dat zowel Republikeinse als Democratische wetgevers, samen met de administratie van president Joe Biden, zich bewust zijn van het belang van de crypto-kwestie voor Amerikaanse kiezers in aanloop naar de komende verkiezingen.

Deze bewustwording lijkt te leiden tot zowel nieuwe beleidsmaatregelen als de goedkeuring van spot Ether ETFs, die wekenlang werden verwacht niet goedgekeurd te worden.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme