Canaccord verhoogt koersdoel Galaxy Digital na goedkeuring van Ether ETFs

Home » Nieuws » Canaccord verhoogt koersdoel Galaxy Digital na goedkeuring van Ether ETFs

Galaxy Digital, bekend onder de ticker GLXY, is volgens een onderzoeksrapport van Canaccord Genuity uitstekend gepositioneerd om te profiteren van de structurele groei in de acceptatie van digitale activa, dankzij zijn sterke institutionele blootstelling.

De analisten hebben hun koersdoel voor het bedrijf in financiële diensten voor crypto verhoogd van C$17 naar C$23, terwijl de kooprating gehandhaafd blijft. De aandelen sloten op maandag op C$17,39, ruim 7% hoger dan afgelopen vrijdag.

Regulatieve ontwikkelingen en institutionele betrokkenheid

De opwaartse bijstelling van het koersdoel wordt toegeschreven aan een combinatie van factoren, waaronder de nabijheid van digitale activa tot historische hoogtepunten, enkele doorslaggevende ontwikkelingen op het regulatieve front en solide zakelijke uitvoering door GLXY. Ook wordt een herwaardering gebaseerd op een analyse van de onderdelen van het bedrijf genoemd.

Galaxy Holdings Digital aandelenkoers. Bron: Google Finance.

In de afgelopen maanden is een “langzame maar gestage verschuiving naar mainstream acceptatie van digitale activa” waargenomen, benadrukt het rapport. Een opvallende ontwikkeling hierbij was de onverwachte initiële goedkeuring van acht Ethereum (ETH) spot exchange-traded funds (ETF’s) vorige maand door de Securities and Exchange Commission (SEC).

Strategische partnerschappen en uitbreidingen

Galaxy heeft een sterke positie in de ETF-markt, mede dankzij partnerschappen met vooraanstaande spelers zoals Inveco, DWS en Itau. Daarnaast benadrukt het rapport de overeenkomst van Robinhood om Bitstamp over te nemen, waarbij Galaxy exclusief financieel adviseur was voor de crypto exchange.

Galaxy bezit ook de Helios mijnfaciliteit in West-Texas, die in waarde kan stijgen als energie-intensieve kunstmatige intelligentiebedrijven blijven zoeken naar deals met Bitcoin (BTC) miners zoals de benadering door Core Scientific in de afgelopen weken.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme