Crypto analist waarschuwt: Altcoins verliezen grond ten opzichte van Bitcoin

Home » Nieuws » Crypto analist waarschuwt: Altcoins verliezen grond ten opzichte van Bitcoin

In een nieuwe YouTube-video heeft Benjamin Cowen een update gegeven over de huidige status van Bitcoin (BTC) en het lot van altcoins ten opzichte van Bitcoin.

Volgens Cowen blijft Bitcoin boven de cruciale niveaus van de 20-weken Simple Moving Average (SMA) en de 21-maanden Exponential Moving Average (EMA), die respectievelijk op $63.000 en $61.000 dollar liggen. Zolang Bitcoin deze niveaus behoudt, blijft de marktstructuur intact.

De impact van ETFs en de devaluatie van altcoins

Cowen wijst op een belangrijk verschijnsel in de markt: de devaluatie van altcoins ten opzichte van Bitcoin. Deze devaluatie heeft een grote impact op de marktdynamiek.

Bovendien benadrukt hij de invloed van Bitcoin spot ETFs op de markt en het potentieel voor altcoins om verder te devalueren tegenover Bitcoin. Deze factoren spelen een cruciale rol in het toekomstige landschap van cryptocurrency.

Liquiditeitsproblemen en Bitcoin dominantie

Een ander cruciaal punt dat Cowen aanstipt is het verminderen van liquiditeitsbronnen voor het kopen van Bitcoin met altcoins. Dit maakt het moeilijker voor altcoins om te concurreren met de prijs van Bitcoin, wat mogelijk leidt tot een verhoogde dominantie van Bitcoin.

Als Bitcoin terugvalt naar zijn bull market support band, kan dit een aanzienlijke invloed hebben op de altcoinmarkt.

Toekomstverwachtingen

Tot slot voorspelt Cowen dat Bitcoin ofwel snel zal terugkeren naar de hoogtepunten, ofwel zal terugvallen in zijn support band in juni.

Dit scenario benadrukt de volatiliteit en de onzekerheid binnen de crypto-markten, waarbij de devaluatie van altcoins tegenover Bitcoin een bepalende factor zou kunnen zijn voor de nabije toekomst.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme