Ryan Berckmans kritisch op Solana’s MEV-aanpak in blockchain discussie

Home » Nieuws » Ryan Berckmans kritisch op Solana’s MEV-aanpak in blockchain discussie

De voortdurende strijd tussen de Solana (SOL) en Ethereum (ETH) blockchains blijft de crypto-community bezighouden. Dit weekend kwam de discussie opnieuw tot een hoogtepunt door nieuwe maatregelen van de Solana Foundation tegen zogenaamde MEV (Maximal Extractable Value) validators.

Deze stappen hebben voor verdeeldheid gezorgd binnen beide kampen.

Reacties op Solana’s anti-MEV maatregelen

De actie van Solana om financiële ondersteuning in te trekken van validators die MEV toepassen, heeft gemengde reacties opgeroepen. Aan de ene kant bekritiseerde Ryan Berckmans, een prominente Ethereum-developer, deze zet als niet serieus.

Aan de andere kant verdedigde Lucas Bruder, CEO van Jito Labs en een belangrijke stakeholder binnen het Solana-ecosysteem, de maatregelen fel. Bruder benadrukte dat de acties noodzakelijk waren om het netwerk te beschermen, met name de memecoin-handelaren, die een aanzienlijke gebruikersgroep vormen op het Solana-platform.

ryan berckmans solana
Bron: Ryan Berckmans op X.

Verschillende perspectieven binnen de community

De meningen over de effectiviteit en de gevolgen van de anti-MEV-update zijn verdeeld. Berckmans ziet Solana’s pogingen als onvoldoende om een serieuze concurrent te zijn voor Ethereum, met name als het gaat om het afhandelen van transacties. Hij wijst erop dat de SOL/ETH-ratio, die de prestaties van Solana ten opzichte van Ethereum meet, niet per se de duurzaamheid of het concurrentievermogen van Solana weergeeft.

Daarentegen ziet Bruder, en ook Solana mede-oprichter Anatoly Yakavenko, de maatregelen als essentieel om te voldoen aan de behoeften van hun gebruikers.

Toekomstverwachtingen en concurrentiepositie

De toekomst tussen deze twee grootmachten in de blockchain-wereld blijft onzeker. Hoewel de SOL/ETH-ratio een stijgende lijn toonde sinds oktober 2023, is het recentelijk iets teruggelopen na een verrassende goedkeuring van een Ethereum ETF.

Dit wijst op mogelijke verschuivingen in de perceptie van de duurzaamheid van Solana als een directe concurrent van Ethereum en diens layer 2 oplossingen.

Koop je Solana voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme