Bitfarms ziet daling naar $10,7 miljoen door effecten Bitcoin-halving

Home » Nieuws » Bitfarms ziet daling naar $10,7 miljoen door effecten Bitcoin-halving

Bitfarms meldde een daling van 42% in zijn Bitcoin (BTC) inkomsten in mei, de eerste volledige maand sinds de Bitcoin-halvering die medio april plaatsvond.

De productie van Bitcoin viel terug van 263 Bitcoin ($18,1 miljoen) in april naar 156 Bitcoin ($10,7 miljoen) in mei, volgens een verklaring van het bedrijf op 3 juni. Deze periode wordt beschreven als de “eerste volledige maand met post-halveringseconomie.”

Impact van klimaat en uitbreiding capaciteit

Bovendien ervoer Bitfarms een daling van 45% in de hoeveelheid Bitcoin die per eenheid van rekenkracht werd verdiend, van 44 exahashes per seconde (EH/s) in april naar 24 EH/s in mei. De halvering van de Bitcoin op 20 april heeft de mining subsidie gehalveerd van 6,25 BTC naar 3,125 BTC, wat de financiële druk op de miners verhoogt. Tegelijkertijd leidden “ongewoon koude temperaturen” bij hun faciliteit in Rio Cuarto, Argentinië tot een productieverlaging. Bitfarms moest zijn mining activiteiten in Rio Cuarto acht dagen staken vanwege het slechtste weer in 44 jaar op die locatie.

bitfarms mei 2024
Bron: Bitfarms mei-rapport.

Desondanks werd de impact van de schade in Argentinië enigszins gecompenseerd door een daling van 4,2% in de netwerkmoeilijkheid vergeleken met april. In diezelfde maand verzekerde Bitfarms een extra 100 megawatt aan zijn Yguazu-site in Paraguay door een stroomaankoopovereenkomst met Paraguay’s nationale elektriciteitsbedrijf, waardoor de capaciteit van de site verdubbeld wordt naar 200 megawatt. Dit zou in 2025 een extra 6 EH/s aan rekenkracht moeten opleveren.

Uitbreiding en afwijzing overnamevoorstel

Het bedrijf heeft momenteel een geïnstalleerde hash-snelheid van 9,5 EH/s, wat het de vijfde grootste maakt achter bedrijven als Marathon Digital, Core Scientific, CleanSpark en Riot Platforms. Met nog eens 16.200 Bitcoin-miners onderweg, die de hash-snelheid naar verwachting zullen verhogen tot 12 EH/s zodra deze zijn geïnstalleerd. Bitfarms exploiteert ook mining activiteiten in de VS en Canada.

Deze ontwikkelingen volgen kort na de afwijzing door het bedrijf van een overnamevoorstel van $950 miljoen van Riot Platforms.

Aandelenprestaties

Ondanks de daling van 42% in de Bitcoin-productie, steeg het aandeel Bitfarms (BITF) met 2,92% op de Nasdaq op 3 juni, volgens Google Finance.

Echter, het aandeel is nog steeds met 15,9% gedaald in 2024, na een sterk 2023 waarin het aandeel van het bedrijf met 588% steeg.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme