Bitfarms vindt bod van Riot Platforms onvoldoende, bekijkt andere opties

Home » Nieuws » Bitfarms vindt bod van Riot Platforms onvoldoende, bekijkt andere opties

Bitfarms Ltd. heeft een overnamebod van zijn rivaal Riot Platforms Inc. eerder deze week afgewezen. Het bod bedroeg $2,30 dollar per aandeel, wat neerkomt op een totaal van ongeveer $950 miljoen.

Volgens Bitfarms onderschat dit bod de werkelijke waarde en de toekomstige groeimogelijkheden van het bedrijf aanzienlijk.

Reactie van Riot Platforms

Riot Platforms, die op dinsdag het ongevraagde voorstel indiende, wilde met deze deal de grootste Bitcoin (BTC) mining bedrijf ter wereld creëren. Riot is momenteel de grootste aandeelhouder van Bitfarms met een belang van 9,25% en had gehoopt door deze strategische zet een dominantere rol in de sector te kunnen spelen.

Strategische evaluatie en marktreactie

Bitfarms reageerde op het voorstel door te stellen dat het bod ontoereikend was en dat ze naast het bod van Riot ook andere ongevraagde interessebetuigingen hebben ontvangen. Een speciaal comité van het bestuur heeft geoordeeld dat het voorstel de onderneming en haar groeivooruitzichten aanzienlijk onderschat. Om de gesprekken met Riot op een zinvolle manier voort te zetten, had het comité om gebruikelijke vertrouwelijkheids- en non-solicitatiebeschermingen gevraagd, waarop Riot niet heeft gereageerd.

bitfarms aandelenkoers 30 dagen
Bitfarms aandelenkoers in de afgelopen maand. Bron: Google Finance.

In reactie hierop heeft Bitfarms de investeringsbank Moelis ingeschakeld als financieel adviseur om de verschillende opties verder te onderzoeken. Dit omvat de mogelijkheid om zelfstandig te blijven en eigen plannen uit te voeren, of over te gaan tot de verkoop van het bedrijf of een strategische bedrijfscombinatie.

Op de beurs leken de aandelen van Bitfarms positief te reageren op deze ontwikkelingen; de aandelen stegen vroeg op woensdag bijna 5% naar $2,31. Dit ondanks een lichte daling van 1,1% op dezelfde dag, nadat de aandelen de vorige sessie nog met 5,2% waren gestegen. Aandelen van Riot Platforms zagen een daling van 1,8%.

Vooruitzichten en volgende stappen

Bitfarms overweegt nu zijn strategische opties grondig. Het bedrijf staat open voor verdere gesprekken met Riot, mits er aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan, en evalueert tegelijkertijd andere ongevraagde biedingen.

Het toekomstige pad van Bitfarms, of dit nu zelfstandigheid, verkoop, of een strategische samenwerking betreft, zal nauwlettend in de gaten worden gehouden door investeerders en marktanalisten.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme