Terraform Labs en medeoprichter Kwon treffen beginschikking met SEC

Home » Nieuws » Terraform Labs en medeoprichter Kwon treffen beginschikking met SEC

Terraform Labs en medeoprichter Do Kwon hebben een “beginschikking” bereikt met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) over een fraudezaak, zo blijkt uit gerechtelijke documenten die donderdag zijn ingediend.

Deze ontwikkeling volgt op een civielrechtelijk fraudeproces tegen Kwon en Terraform Labs dat minder dan twee maanden geleden in New York van start ging.

Details van de schikking

Tijdens het proces, dat halverwege werd onderbroken, gaf de SEC aan een boete van $5,3 miljard dollar te willen opleggen om de zaak te schikken. Dit zou de hoogste boete zijn die de SEC ooit heeft opgelegd aan een cryptoproject. De titel van de gerechtelijke lijst verwees naar een telefonische conferentie op 29 mei, “zonder transcriptie of opname.”

Adviseurs van alle partijen waren aanwezig. Aangezien de partijen aan het Hof meedeelden dat zij een schikking in beginsel hadden bereikt, werd een eerder gepland mondeling betoog op 29 mei geannuleerd. De partijen moeten de vereiste documenten ter ondersteuning van de schikking indienen bij rechter Jed S. Rakoff vóór 12 juni.

terra coin koers 24 uur
Terra coin koers in de afgelopen 24 uur. Bron: Coinmarketcap.

Juridische problemen van Do Kwon

Do Kwon bevindt zich momenteel op borgtocht in Montenegro, in afwachting van uitlevering aan de Verenigde Staten of Zuid-Korea. Kwon staat ook terecht voor strafrechtelijke aanklachten in New York, evenals in Zuid-Korea.

Hij is de medeoprichter achter de algoritmische stablecoin Terra en het zustertoken LUNA, die samen het Terra-ecosysteem vormen. Dit ecosysteem stortte in mei 2022 in, wat leidde tot een industriebrede besmetting.

Impact van de ineenstorting van Terraform

De ineenstorting van Terraform in mei 2022 leidde tot een nieuwe ‘crypto winter‘, wat een scherpe daling van de markten veroorzaakte en verschillende crypto-ondernemingen en beleggers trof. De SEC beschuldigde Terraform en Kwon ervan cryptoactiva aan te bieden zonder de juiste registratie en beleggers te misleiden over hun stabiliteit en investeringspotentieel.

Terraform Labs stelde een aanzienlijk lagere boete van $1 miljoen voor, en betoogde tegen terugbetaling, vooral van gelieerde entiteiten die niet direct in de zaak van de SEC waren genoemd, zoals de Luna Foundation Guard.

Naar aanleiding van het nieuws steeg de koers van de Terra coin met ruim 15% omhoog.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme