Bitfarms wijst overnamevoorstel van bijna $1 miljard door Riot af

Home » Nieuws » Bitfarms wijst overnamevoorstel van bijna $1 miljard door Riot af

Riot Platforms, gevestigd in Castle Rock, Colorado, heeft een poging ondernomen om het Canadese Bitfarms over te nemen, een ander bedrijf gespecialiseerd in het minen van Bitcoin (BTC). Riot heeft recentelijk een aandeel van 9,25% in Bitfarms verworven, waarmee het de grootste aandeelhouder van het bedrijf is geworden.

Het voorstel van Riot omvatte de aankoop van alle uitstaande aandelen van Bitfarms voor $2,30 dollar per stuk, wat een premie van 24% vertegenwoordigt ten opzichte van de gemiddelde aandelenprijs over de laatste maand tot 24 mei.

Bitfarms wijst voorstel af

Het bestuur van Bitfarms heeft echter het overnamebod afgewezen. De afwijzing volgde op eerdere beschuldigingen en een rechtszaak aangespannen door de recent ontslagen CEO, Geoffrey Morphy. Deze ontwikkelingen brachten serieuze vragen naar voren over de toewijding van bepaalde bestuursleden om in het beste belang van alle aandeelhouders te handelen, aldus een verklaring van Riot.

Ondanks de afwijzing van het bod, liet Riot weten dat de samenvoeging van de twee bedrijven de grootste Bitcoin mijnoperator ter wereld zou creëren.

bitfarms aandelenkoers
Bitfarms aandelenkoers in de afgelopen 5 dagen. Bron: Google Finance.

Aandeelreacties en toekomstige plannen

Na de aankondiging van Riot steeg het aandeel van Bitfarms met bijna 6% naar $2,13 dollar. In reactie op de afgewezen deal heeft Riot een aanzienlijk aandeel in Bitfarms verworven en is van plan een speciale aandeelhoudersvergadering aan te vragen na de jaarlijkse algemene vergadering van Bitfarms op 31 mei.

Het doel is om nieuwe en onafhankelijke bestuursleden aan te stellen die de governance van Bitfarms kunnen herstellen en de waarde voor alle aandeelhouders kunnen maximaliseren.

De afwijzing van het overnamebod door Bitfarms kan leiden tot verdere biedingen, wat potentieel gunstig is voor de aandeelhouders.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme