Fireblocks en Coinbase International breiden handelsmogelijkheden uit voor globale klanten

Home » Nieuws » Fireblocks en Coinbase International breiden handelsmogelijkheden uit voor globale klanten

Fireblocks, een bedrijf gespecialiseerd in de bewaring van cryptocurrency, heeft zijn samenwerking met Coinbase International Exchange aangekondigd. Dit partnerschap stelt Fireblocks in staat om zijn klanten toegang te bieden tot handelsmogelijkheden in eeuwigdurende futures en spotcontracten via de internationale arm van Coinbase.

Dit is vooral gericht op zowel institutionele als particuliere klanten in toegestane jurisdicties.

Technologische integratie en beveiligingsmaatregelen

Fireblocks maakt gebruik van Multi-Party Computation (MPC) technologie voor cryptografische sleuteldeling, waarmee een enkel falen van API-credentials wordt vermeden. Deze technologie wordt gecombineerd met beveiligde hardware enclaves om verdere bedreigingen of aanvallen door samenwerking van binnenuit te voorkomen.

Klanten van Fireblocks kunnen via hun beleidsmotor gebruikersrollen configureren, bestuursbeleid opstellen en workflows voor stortingen en opnames op de crypto beurs instellen om te beschermen tegen het eenzijdig verplaatsen van fondsen door insiders.

fireblocks coinbase samenwerking
Bron: Fireblocks op X.

Regulatoire ontwikkelingen en marktuitbreiding

Coinbase International Exchange, gevestigd in Bermuda en gereguleerd door de Bermuda Monetary Authority sinds mei 2023, begon als een derivatenbeurs voor institutionele beleggers en heeft later spot-cryptohandel voor particuliere beleggers toegevoegd.

Deze uitbreiding geeft Fireblocks de mogelijkheid om zijn dienstenportfolio verder te vergroten, mede dankzij de huidige bullmarkt in cryptovaluta.

Toekomstperspectieven en institutionele groei

Fireblocks kondigde onlangs de oprichting van een bewaartak in de Verenigde Staten aan, gericht op de institutionele vraag naar digitale activa. De markt voor digitale activa is naar verwachting in groei, met een toenemende interesse van traditionele investeerders en financiële instellingen.

Dit omvat asset tokenization, een essentiële stap voor het verhogen van de liquiditeit in de markten. Usman Naeem, CEO van Coinbase International Exchange, benadrukte het belang van deze samenwerking voor het bieden van een robuuste en betrouwbare handelsinfrastructuur voor hun wereldwijde klantenkring.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme