Tether plant $1 miljard aan tech-investeringen in het komende jaar

Home » Nieuws » Tether plant $1 miljard aan tech-investeringen in het komende jaar

Volgens Paolo Ardoino, CEO van Tether (USDT), plant het bedrijf om het komende jaar voor minimaal $1 miljard dollar aan investeringen te doen via zijn durfkapitaaltak.

In een interview met Bloomberg belichtte Ardoino dat Tether zich vooral zal richten op de sectoren financiële infrastructuur, kunstmatige intelligentie (AI) en biotechnologie. De onderneming heeft de afgelopen twee jaar al ongeveer $2 miljard dollar in deze gebieden geïnvesteerd en is van plan deze trend voort te zetten.

Strategische investeringen en impact

Tether investeert het grootste deel van zijn reserves in Amerikaanse staatsobligaties en andere effecten, wat miljarden aan winst oplevert. Een deel van deze winst wordt opzijgezet voor nieuwe investeringen. Ardoino benadrukte dat het investeren in technologie die de traditionele financiële sector kan omzeilen en de afhankelijkheid van grote technologiebedrijven zoals Google, Amazon en Microsoft kan verminderen, een sleuteldoel is.

Dit sluit aan bij hun bredere strategie om te investeren in disruptieve technologieën die de traditionele financiële infrastructuur kunnen transformeren.

tether bloomberg investering
Bron: Bloomberg Crypto op X.

Recentelijk opvallende investeringen

Tether heeft al aanzienlijke bedragen geïnvesteerd in verschillende technologische bedrijven. Een van de meest opvallende investeringen is de aankoop van een meerderheidsbelang van $200 miljoen dollar in Blackrock Neurotech, een bedrijf dat zich bezighoudt met hersen-computer interfaces.

Daarnaast heeft Tether geïnvesteerd in Northern Data Group, een datacloud provider, met een schuld financieringsfaciliteit van $610 miljoen dollar in 2023.

Toekomstvisie en bedrijfsstructuur

De verklaringen van Ardoino over de investeringsplannen van Tether volgen kort na de aankondiging van een recordnettowinst van $4,52 miljard dollar in het eerste kwartaal van 2024.

Het bedrijf heeft ook zijn organisatiestructuur onlangs herzien en verdeeld in verschillende divisies zoals Tether Data, Tether Finance en Tether Power, wat wijst op een strategische herpositionering en verbreding van de bedrijfsfocus.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme