Tether onthult plannen voor een P2P financiële terminal met Holepunch

Home » Nieuws » Tether onthult plannen voor een P2P financiële terminal met Holepunch

Tether, de uitgever van de populaire USDT stablecoin, heeft grote plannen aangekondigd voor de ontwikkeling van een peer-to-peer (P2P) financiële marktterminal die gebruikmaakt van Holepunch-technologie.

CEO Paolo Ardoino heeft aangegeven dat het bedrijf substantiële middelen zal investeren in dit innovatieve project.

Decentralisatie en controle over gegevens

Ardoino’s visie is gericht op het bevrijden van transacties van monopolistische tussenpersonen, wat de mensheid ten goede zou komen. Hij gelooft dat deze technologie elke crypto beurs ter wereld in staat stelt om zijn inkomsten uit gegevens te maximaliseren terwijl het directe controle behoudt over het gebruik ervan. Dit zou niet alleen leiden tot robuustere financiële markten, maar ook bijdragen aan een betere wereld.

Technologische vooruitgang en Holepunch-technologie

Het project zal gebouwd worden met behulp van Holepunch-technologie, een platform dat het mogelijk maakt om applicaties te creëren zonder gecentraliseerde gegevensopslag, wat implementatie vergemakkelijkt. Deze aankondiging markeert een belangrijke verschuiving naar decentralisatie in de financiële markt en benut technologie om directe controle en verhoogde inkomsten uit gegevens te waarborgen.

Paolo Ardoino tweet tether
Bron: Paolo Ardoino.

Diversificatie en toekomstige strategieën van Tether

Naast deze ontwikkeling heeft Tether zijn activiteiten onlangs herstructureerd in vier sectoren: financiën, gegevens, onderwijs en energie, waarbij Tether Finance het beheer van de miljardenomvattende USDT en andere digitale activa voor zijn rekening neemt. De energieafdeling focust zich op duurzame Bitcoin (BTC) mining activiteiten en Tether Data investeert in P2P-technologie en kunstmatige intelligentie.

Regelgevende uitdagingen en de toekomst

Ondanks deze positieve ontwikkelingen staat Tether voor toenemende regelgevende uitdagingen. Er gaan geruchten dat de crypto beurs Kraken de stablecoin mogelijk zal schrappen voor zijn Europese gebruikers en recente uitspraken van Ripple (XRP) CEO Brad Garlinghouse suggereren dat de Amerikaanse overheid mogelijk de stablecoin-uitgever zou kunnen aanpakken.

De inspanningen van Tether om zijn technologieën en aanbod te diversifiëren tonen echter een duidelijke voorbereiding op een toekomst waarin flexibiliteit en innovatie centraal staan.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme