Kraken overweegt stopzetting Tether in EU vanwege nieuwe MiCA-regels

Home » Nieuws » Kraken overweegt stopzetting Tether in EU vanwege nieuwe MiCA-regels

Crypto exchange Kraken overweegt de ondersteuning voor de stablecoin Tether (USDT) in de Europese Unie te beëindigen. Dit als reactie op de naderende invoering van de Markets in Crypto-Assets Regulation (MiCA), die nieuwe regels stelt voor digitale activa.

Invloed van MiCA-regulering

Volgens rapporten van Bloomberg is Kraken “actief bezig” met het herzien van hun plannen om USDT mogelijk van de lijst te halen. De mogelijke stopzetting is een direct gevolg van de MiCA-regulering die in juli van kracht wordt. De regelgeving, die nog moet worden gefinaliseerd door de Europese Bankautoriteit, zal beperkingen opleggen aan stablecoins die aan Europese investeerders worden aangeboden.

“We plannen absoluut voor alle eventualiteiten, inclusief scenario’s waarin het onhoudbaar is om bepaalde tokens zoals USDT te noteren,” zegt Marcus Hughes, Kraken’s wereldwijde hoofd van de regelgevende strategie. Hij benadrukt dat het bedrijf actief de situatie herziet en definitieve beslissingen zal nemen naarmate het beeld helderder wordt.

Reactie van Tether en andere exchanges

In reactie op de opmerkingen van Kraken heeft Tether aangegeven dat het verwacht dat crypto beurzen zich zullen concentreren op het verstrekken van EUR-liquiditeit voor Europese klanten, terwijl ze USDT behouden als een toegangs- en uitgangsoplossing. Tether’s CEO, Paolo Ardoino, heeft echter kritiek geuit op de Europese regelgeving. Hij gaf aan dat Tether niet van plan is om onder MiCA gereguleerd te worden, specifiek verwijzend naar een vereiste dat 60% van de stablecoin-reserves uit contante stortingen bij verschillende banken moet bestaan.

Een vergelijkbare stap werd in maart genomen door crypto exchange OKX, die ondersteuning voor USDT-handelsparen in de Europese Economische Ruimte stopzette om te voldoen aan de aankomende regels.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme