Analyse waarschuwt voor grote risico’s en lagere rendementen in altcoins

Home » Nieuws » Analyse waarschuwt voor grote risico’s en lagere rendementen in altcoins

Recente analyses wijzen uit dat altcoins nu een ‘relatief groot’ risico vormen, terwijl de kans op enorme rendementen afneemt. Volgens Markus Thielen van 10xResearch is de periode van hoge beloningen voorbij omdat de verhalen binnen de cryptomarkt zich ontwikkelen. Hij stelde dat hoewel tactische kansen blijven bestaan, de tijd van 100-voudige rendementen waarschijnlijk voorbij is.

Thielen merkte op dat, hoewel de markt dit jaar een altcoin bull markt verwacht, de deelname van particuliere beleggers beperkt blijft en er weinig nieuwe projecten zijn die de aandacht trekken van handelaren buiten de crypto-wereld.

Kapitaalbeperkingen en veranderende marktnarratieven

In vorige cryptocurrency bull markt waren er ‘distinctieve kenmerken’ die meer geld aantrokken, maar deze cyclus kenmerkt zich door ‘strakker kapitaal’. Dit verwijst naar de lage totale waarde die is vastgelegd en een tekort aan durfkapitaalinvesteringen.

“In de laatste cyclus werd het verhaal dat crypto traditionele financiële systemen kon vervangen breed omarmd, maar de verhalen van deze cyclus zijn kortstondiger en missen substantiële ondersteuning,” voegde Thielen toe.

Waarschuwingen voor grote risico’s bij altcoin-investeringen

Michael van de Poppe, oprichter van MN trading consultancy, waarschuwt dat een portefeuille die voornamelijk uit altcoins bestaat een ‘relatief groot’ risico met zich meebrengt. Dit betekent dat de kans op aanzienlijke verliezen groot is. Hij gaf aan dat hij al ongeveer 20% van zijn investering is kwijtgeraakt in slechts 1-2 weken.

Ondanks het risico verklaarde Van de Poppe dat hij onlangs al zijn Bitcoin (BTC) verkocht heeft om in altcoins te investeren, waarbij hij erkent dat hij “50-80%” kan verliezen.

tweets michael van de poppe x
Bron: X.

Scepticisme over de komst van een ‘alt-seizoen’

Crypto-investeerder Fabio Andreatta is sceptisch dat er zelfs een ‘alt-seizoen‘ zal zijn, een periode waarin altcoins aanzienlijk beter presteren dan de bredere markt. “Het enige wat je hebt gedaan is je risico verhogen,” reageerde Andreatta. “Het is zeer onwaarschijnlijk dat je Bitcoin zult overtreffen. De meeste altcoins zullen nooit meer hun hoogste prijs ooit bereiken.”

Dominantie van Bitcoin in de markt

De dominantie van Bitcoin, of haar marktaandeel ten opzichte van de rest van de cryptomarkt, blijft stabiel. Dit duidt op een aanhoudende trend van kapitaalverschuivingen weg van altcoins. Bitcoin’s dominantie nadert een recordhoogte van dit jaar, momenteel op 56,05%, een stijging van 2,12% in de laatste 7 dagen.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme