CryptoQuant waarschuwt: Bitcoin mogelijk overgewaardeerd volgens NVT-indicator

Home » Nieuws » CryptoQuant waarschuwt: Bitcoin mogelijk overgewaardeerd volgens NVT-indicator

De recente piek in de Bitcoin (BTC) koers volgend op de bekendmaking van inflatiecijfers vorige woensdag heeft voor een positieve stemming gezorgd.

Ondanks deze opwaartse beweging, waarschuwen analisten van CryptoQuant voor voorbarig optimisme. De NVT-verhouding, een kritische indicator voor de waardering van Bitcoin, suggereert dat de digitale munt mogelijk overgewaardeerd is.

De NVT Golden Cross en de marktimplicaties

De NVT Golden Cross, een specifieke variant van de NVT-verhouding die het 10-daagse bewegende gemiddelde afzet tegen het 30-daagse bewegende gemiddelde, toont momenteel aan dat Bitcoin mogelijk te hoog geprijsd is. Wanneer deze indicator boven de 2,2 uitkomt, wijst dit op een mogelijke top in de markt, wat betekent dat de prijs van Bitcoin als overgewaardeerd kan worden beschouwd.

Een score onder de -1,6 zou echter kunnen duiden op een bodem, wat aangeeft dat de munt ondergewaardeerd is.

bitcoin nvt golden cross
Bron: CryptoQuant.

Marktreactie en vergelijking met andere cryptomunten

Ondanks de bearish indicaties van de NVT-verhouding, heeft Bitcoin de afgelopen week een solide stijging van 5 procent laten zien. Dit staat in contrast met Ethereum (ETH), dat een lichte daling heeft doorgemaakt, en met Solana (SOL), dat bijna 10 procent is gestegen en samen met Bitcoin de aandacht trekt in de markt voor grote cryptomunten.

Toekomstperspectief voor Bitcoin

Het blijft belangrijk om de ontwikkelingen rond de NVT Golden Cross en andere marktindicatoren in de gaten te houden. De nabije toekomst van Bitcoin zal sterk afhangen van hoe deze indicatoren zich ontwikkelen, vooral gezien de recente volatiliteit en de potentieel overgewaardeerde status.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme