Crypto analisten optimistisch: Ethereum koers kan stijgen naar $10.000

Home » Nieuws » Crypto analisten optimistisch: Ethereum koers kan stijgen naar $10.000

De cryptomarkt heeft de laatste dagen een flinke opwaartse trend laten zien, met talloze cryptocurrencies die nieuwe hoogtepunten bereikten na weken van lagere prijzen.

Ondanks dat Ethereum (ETH) geen extreme stijgingen heeft doorgemaakt, is het toch één van de opmerkelijke stijgers.

Ethereum doorbreekt de $3.000 grens

Deze week overtrof de prijs van Ethereum de grens van $3.000 dollar, een stijging van 4% binnen 24 uur. Veel analisten zien dit als het mogelijke begin van een bull run. Nederlandse analist Michael van de Poppe merkte op dat EThereum zich opmaakt om een hoger ondersteuningsniveau te bereiken.

“Binnen enkele weken zullen de goede tijden aanbreken,” zei hij. Een analist genaamd CryptoYoddha deelde een nog optimistischer visie en voorspelde een stijging naar de $10.000 tegen het einde van het jaar, aangezien hij denkt dat Ethereum zich in de laatste fase van correctie bevindt.

ethereum koers 1 jaar.
Ethereum koers in het afgelopen jaar. Bron: Coinmarketcap.

Technische analyse en verwachtingen

Volgens de analist World of Charts is Ethereum begonnen met het doorbreken van de “falling wedge consolidatie” op een 12-uursschaal. “We hebben eindelijk de dalende wig doorbroken en verwachten een voortzetting richting $4.500 in de komende weken,” legde hij uit.

Cruciale factoren om te observeren

De Market Value to Realized Value (MVRV) ratio, die helpt om te bepalen of een activum over- of ondergewaardeerd is, toont aan dat de waarde van ETH mogelijk aan de vooravond staat van een rally. Deze ratio is aanzienlijk gedaald sinds medio maart, wat wijst op een potentieel koopmoment.

Daarnaast is de netto-instroom op beurzen overwegend negatief geweest, wat wijst op een verplaatsing van gecentraliseerde platforms naar zelfbeheer. Dit wordt gezien als een bullish indicator omdat het de verkoopdruk vermindert.

Potentiële invloed van een Ethereum ETF

De goedkeuring van een spot Ethereum ETF in de Verenigde Staten kan de prijs van ETH significant beïnvloeden. Hoewel zo’n goedkeuring een “sell-the-news” reactie kan uitlokken, zoals gebeurde met de Bitcoin (BTC) ETF goedkeuringen, is de verwachting dat deze mogelijke goedkeuring nog niet volledig is ingeprijsd, wat het risico op een dergelijke reactie zou kunnen verkleinen.

Koop je Ethereum voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme