Grayscale kondigt vertrek CEO Sonnenshein aan, voormalige Goldman Sachs topman stapt in

Home » Nieuws » Grayscale kondigt vertrek CEO Sonnenshein aan, voormalige Goldman Sachs topman stapt in

Michael Sonnenshein is teruggetreden als CEO van Grayscale Investments LLC, een vooraanstaande cryptovermogensbeheerder met meer dan $50 miljard dollar aan beheerd vermogen per september 2021. Sonnenshein heeft gedurende tien jaar aan het roer gestaan en speelde een cruciale rol bij de lancering van de eerste spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten.

Deze functie wordt vanaf 15 augustus overgenomen door Peter Mintzberg, een voormalige executive van Goldman Sachs. In de tussentijd zal Edward McGee, de chief financial officer van Grayscale, de firma leiden als de voornaamste uitvoerende officier.

Een nieuwe fase van groei

Barry Silbert, oprichter en CEO van Digital Currency Group — het moederbedrijf van Grayscale — benadrukte de ervaring van Mintzberg in een recente post op het sociale mediaplatform X. Mintzberg brengt meer dan 20 jaar ervaring mee vanuit prominente vermogensbeheerders zoals BlackRock, OppenheimerFunds en Invesco.

Silbert uitte zijn enthousiasme over het aanstellen van Mintzberg en de nieuwe groeifase waarin Grayscale zich zal positioneren.

Pioniersrol en uitdagingen van Grayscale

Grayscale was een van de eerste uitgevers van spot Bitcoin (BTC) ETFs in de Verenigde Staten. Het Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) werd op 11 januari omgezet in een ETF, hoewel het fonds al sinds 2013 operationeel was. Dit maakte het tot het eerste openbaar verhandelde Bitcoin-fonds. Momenteel is GBTC het grootste ETF qua on-chain Bitcoin-investeringen, met meer dan 287.801 BTC in beheer, wat neerkomt op een marktwaarde van $19,3 miljard en een marktaandeel van 34,9%.

Ondanks dit succes, brengt Grayscale ook de hoogste kosten in rekening — 1,5%, vergeleken met de industrienorm van 0,20% tot 0,25%.

Toekomstperspectief en kritiek

Hoewel Grayscale een belangrijke rol heeft gespeeld in het toegankelijker maken van Bitcoin voor een breder publiek, waaronder babyboomers, zijn er zorgen dat spot Bitcoin ETFs de on-chain liquiditeit kunnen kannibaliseren. Jim Bianco, oprichter van het macro-onderzoeksbureau Bianco Research, uitte zijn bezorgdheid over de invloed van ETFs op de decentralisatie en onafhankelijkheid van het financiële systeem in een recente post.

Volgens hem houden ETFs die geld terug naar de traditionele financiële wereld trekken, de ontwikkeling van een nieuw, gedecentraliseerd financieel systeem tegen.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme