Bitcoin staat op het punt recordhoogtes te bereiken na stijging boven $67,5K, zegt 10x Research

Home » Nieuws » Bitcoin staat op het punt recordhoogtes te bereiken na stijging boven $67,5K, zegt 10x Research

Volgens nieuw onderzoek van 10X Research kunnen Bitcoin (BTC) investeerders die hun inkomsten willen verhogen, een “covered strangle” optiestrategie overwegen. Deze benadering combineert het bezit van Bitcoin in de spotmarkt met het verkopen van out-of-the-money (OTM) call en put opties met uitoefenprijzen respectievelijk boven en onder de huidige marktprijs.

10X Research raadt aan om een call optie met een uitoefenprijs van $100.000 dollar en een put optie met een uitoefenprijs van $50.000 te verkopen, beide met een vervaldatum in december 2024. Dit kan volgens Markus Thielen van 10X een buffer of extra rendement van 17% opleveren, afhankelijk van de slotprijs van Bitcoin in december 2024, plus het voordeel van prijsstijgingen of -dalingen.

Weerstand en kansen op de markt

Een ander cruciaal aspect voor Bitcoin’s prijsactie is het weerstandsniveau van $67.500, dat als een belangrijke barrière fungeert. Een doorbraak boven dit niveau zou volgens Thielen kunnen leiden tot nieuwe recordhoogtes, zoals voorspeld door hun Bitcoin ETF-model. Deze informatie volgt op een periode waarin Bitcoin herstelde boven het psychologische niveau van $66.000, met een stijging van meer dan 7,3% in een week.

bitcoin koers maand
Bitcoin koers in de afgelopen maand. Bron: Coinmarketcap.

Belangrijke institutionele instroom via Amerikaanse spot Bitcoin ETF’s speelde hierbij een significante rol, met netto instroomwaarden van meer dan $200 miljoen in recente weken.

Invloed van Tether op Bitcoin’s prijs

De recente boost in Bitcoin’s prijs kan ook worden toegeschreven aan de nieuw uitgegeven Tether USD (USDT). Met $1 miljard aan nieuw uitgegeven stablecoins op 17 mei, heeft Tether zijn jaarlijkse totaal opgeschroefd naar $31 miljard. Deze injectie was een drijvende kracht achter de stijging van Bitcoin’s prijs van $27.000 naar $73.000.

Verder heeft Tether aangekondigd dat het 15% van zijn nettowinst zal investeren in Bitcoin om de backing assets van de stablecoin te diversifiëren, waardoor het de zevende grootste Bitcoin-houder ter wereld is geworden.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme