Prometheum lanceert controversiële Ether bewaardienst onder toezicht van SEC

Home » Nieuws » Prometheum lanceert controversiële Ether bewaardienst onder toezicht van SEC

Prometheum Capital, een handels- en bewaarbedrijf voor digitale activa, heeft op een bescheiden wijze zijn controversiële Ethereum (ETH) bewaardienst gelanceerd. Deze dienst behandelt digitale activa als effecten onder het toezicht van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Volgens een rapport van Fortune op 20 mei is deze oplossing op 17 mei uitgerold naar een selecte groep bedrijven, met een volledige lancering gepland voor juni.

Regulering van crypto als effecten

De lancering komt nadat medeoprichter en co-CEO Aaron Kaplan in juni vorig jaar getuigde voor een commissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, waar hij steun leek te uiten voor het reguleren van crypto onder de huidige effectenwetten—een standpunt dat ook door de SEC wordt gedeeld. In februari liet Prometheum doorschemeren dat het Ether als een effect zou behandelen wanneer het later in het jaar zijn bewaardiensten lanceert, wat kritiek uit de crypto-gemeenschap uitlokte.

Aaron Kaplan legde uit: “Dit neemt veel argumenten weg dat dingen niet kunnen worden gedaan onder de bestaande wetgeving. Het markeert de eerste keer dat een digitaal activum in de vorm van een investeringscontract als effect wordt bewaard en behandeld volgens de effectenwetten.”

Toekomstige uitbreiding en invloed

Prometheum richt zich met zijn diensten op vermogensbeheerders, hedgefondsen, banken en geregistreerde beleggingsadviseurs en heeft plannen om later in 2024 uit te breiden naar particuliere klanten.

De firma, opgericht in 2017 door de broers Aaron en Benjamin Kaplan, bleef relatief onbekend tot juni 2023, toen het een broker-dealer licentie verkreeg van de SEC en de Financial Industry Regulatory Authority (FINRA).

Potentiële conflicten en ontwikkelingen

De lancering van de Ethereum-bewaardienst van Prometheum zou nu een conflict kunnen veroorzaken tussen de SEC en de Amerikaanse commodity regulator. De Commodity Futures Trading Commission (CFTC), die Ether lang als een commodity heeft geclassificeerd, waarschuwde in maart dat zo’n product de regels van de Amerikaanse financiële markt direct in conflict zou brengen met die van de SEC. CFTC-voorzitter Rostin Behnam zei destijds: “Dit zal dan onze registranten, onze beurzen die Ether als een futurescontract noteren, soort van in strijd brengen met SEC-regels in plaats van CFTC-regels.”

Ondanks initiële zorgen hebben nieuwe ontwikkelingen de hoop weer doen opleven. Bloomberg ETF-analisten Eric Balchunas en James Seyffart hebben hun geschatte kansen op een goedgekeurde spot Ether ETF verhoogd van 25% naar 75%, na signalen dat de SEC aanvragers vraagt om hun 19b-4 aanvragen te versnellen.

Koop je Ethereum voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme