Laatste kans om Bitcoin onder $70.000 te kopen, zegt analist PlanB

Home » Nieuws » Laatste kans om Bitcoin onder $70.000 te kopen, zegt analist PlanB

Volgens de prominente kwantitatieve Nederlandse analist PlanB bevindt Bitcoin (BTC) zich op een cruciaal punt dat sterk doet denken aan 2017, een jaar waarin de cryptocurrency een ongekende waardestijging doormaakte.

PlanB deelt deze observaties met zijn 1,9 miljoen volgers op het sociale mediaplatform X, en benadrukt dat dit wellicht de laatste kans is om Bitcoin onder de $70.000 aan te schaffen. Hij omschrijft de huidige marktsituatie als “2017-achtige vibes.”

Historisch patroon herhaalt zich

Op dit moment markeert de koers van Bitcoin de vierde rode stip op de grafiek van PlanB, wat aangeeft dat de munt vier maanden in zijn bullmarkt-fase zit. Ter vergelijking, in 2017 was de koers van Bitcoin rond deze tijd ongeveer $1.200 dollar. Tegen het einde van datzelfde jaar was de prijs explosief gestegen naar $20.000.

planb tweet bitcoin
Bron: PlanB op X.

De grafieken van PlanB tonen ook aan dat Bitcoin momenteel handelt boven drie belangrijke financiële indicatoren: de gerealiseerde prijs over vijf maanden, twee jaar, en de totale gerealiseerde prijs. Dit suggereert dat de huidige koersniveaus mogelijk niet lang meer zullen aanhouden.

Toekomstige koersontwikkelingen van Bitcoin

PlanB baseert zijn voorspellingen verder op de historische correlatie tussen de inkomsten van Bitcoin-miners en de prijsontwikkelingen van de munt. Hij voorspelt dat, na de halving — een gebeurtenis die de beloning voor het minen van Bitcoin halveert en ongeveer elke vier jaar plaatsvindt — de inkomsten van miners zich binnen twee tot vijf maanden zullen herstellen, waarna de prijs van Bitcoin “verticaal” zou moeten gaan.

Dit fenomeen verwacht hij later in 2024 te zien. Op dit moment ondergaat Bitcoin een kleine daling van 0,50 procent en staat de koers op $66.700, waarbij de munt enige weerstand ondervindt op dit niveau.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme