Amerikaanse SEC houdt voet bij stuk: geen speciale regels voor crypto

Home » Nieuws » Amerikaanse SEC houdt voet bij stuk: geen speciale regels voor crypto

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft vrijdag het verzoek van de crypto exchange Coinbase om een systeem van op maat gemaakte regels voor digitale activa afgekeurd.

Het verzoek, ingediend in 2022, riep op tot het opstellen van uitgebreide crypto regels, maar na “zorgvuldige” overweging besloot de SEC dat dit niet nodig was.

Wangedrag

Gary Gensler, voorzitter van de SEC, benadrukte in zijn verklaring bij de afwijzing dat het bestaande effectenregime toereikend is voor de regulering van crypto activa effecten. Hij voegde eraan toe dat de SEC reeds bezig is met regelgevingsvoorstellen om direct crypto bedrijven te reguleren en dat haar handhavingsdivisie ook in staat is geweest om wangedrag aan te pakken. Gensler stelde verder dat het belangrijk is om de discretie van de commissie in het vaststellen van haar eigen regelgevende prioriteiten te handhaven.

De SEC wees erop dat de toepassing van bestaande effectenwetten en -regelgevingen op crypto-activa effecten, uitgevers van die effecten, en tussenpersonen in de handel, afwikkeling en bewaring van die effecten wel degelijk werkbaar is. De vijfkoppige commissie concludeerde in haar tweepagina’s tellende reactie, na zorgvuldige overweging, dat de gevraagde regelgeving momenteel ongegrond is en wees daarom het verzoek af.

Gensler merkte ook op – zonder Prometheum Inc. bij naam te noemen – dat een crypto makelaar een speciale digitale activa-registratie heeft gebruikt, wat suggereert dat deze methode van naleving “werkbaar” is.

Coinbase had deze formele druk uitgeoefend vóórdat het zelf door de SEC werd aangeklaagd als een niet-geregistreerde effectenbeurs. Eerder dit jaar had het bedrijf een federale rechtbank gevraagd om een reactie van de SEC af te dwingen, die nu is gearriveerd.

Het nieuws volgt op een reeks van juridische strijdigheden tussen Coinbase en de SEC, waarbij Coinbase recentelijk ook een rechtszaak aanspande tegen de SEC voor duidelijkheid over de regelgeving van crypto. De SEC weigerde eerder tweemaal om Coinbase te antwoorden, en de twee partijen blijven verwikkeld in een juridisch conflict.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme