Grote vermogensbeheerders dienen S-1 formulieren in voor Ethereum ETF’s

Home » Nieuws » Grote vermogensbeheerders dienen S-1 formulieren in voor Ethereum ETF’s

Verschillende vermogensbeheerders, waaronder BlackRock, VanEck, Franklin Templeton, Grayscale Investments, Invesco Galaxy en 21Shares, hebben op de laatste werkdag van de week hun gewijzigde registratieverklaringen ingediend voor een Ethereum (ETH) Exchange Traded Fund (ETF).

Deze aangepaste documenten bevatten nieuwe details over zaadinvesteringen en kosten in afwachting van de definitieve goedkeuring door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Kostenstructuur en concurrentiedruk

Tot nu toe hebben twee uitgevers hun kosten bekendgemaakt. In mei stelde Franklin Templeton zijn vergoeding vast op 0,19% voor zijn Ethereum ETF. Op vrijdag onthulde VanEck dat hun vergoeding op 0,20% zou worden gesteld.

Eric Balchunas, senior Bloomberg ETF-analist, merkte op dat “VanEck erin zit en dus ook hun vergoeding, die op 0,20% ligt, wat behoorlijk laag is, ongeveer gelijk aan de 0,19% van Franklin. Dit zet wat druk op BlackRock om tenminste onder de 30 basispunten te blijven.”

fidelity ethereum s-1 formulier
Bron: Streetinsider.

Goedkeuring en zaadinvesteringen

De SEC heeft vorige maand de 19b-4 formulieren voor acht Ethereum ETF’s goedgekeurd. De uitgevers wachten nu op de effectiviteit van hun registratieverklaringen, genaamd S-1s (of S-3, in het geval van Grayscale, die zijn Ethereum Trust naar een ETF wil omzetten), voordat de handel kan beginnen. Dit jaar keurde de SEC al een reeks spot Bitcoin (BTC) ETF’s goed met vergoedingen dichter bij 0,21% en 0,39%.

Op vrijdag werden ook zaadinvesteringen onthuld. 21 Shares US LLC, de sponsor van de 21Shares Core Ethereum ETF, was de zaadkapitaal investeerder voor het fonds, volgens hun aangepaste indiening. De sponsor kocht op 18 juni 20.000 aandelen, wat leidde tot een zaadinvestering van $340.739. Franklin Templeton onthulde ook een zaadinvestering van $100.000 in zijn gewijzigde indiening voor de Franklin Ethereum ETF. Invesco Galaxy onthulde dat het een zaadinvestering van $100.000 van Invesco Ltd had ontvangen voor de Invesco Galaxy Ethereum ETF.

Verwachtingen voor de lancering

Balchunas verwacht dat de producten uiterlijk op 2 juli gelanceerd zullen worden. Dit valt samen met een toegenomen transparantie van de uitgevers over Ethereum en de bijbehorende risico’s in hun aangepaste documenten, wat aangeeft dat de markt voor Ethereum ETF’s mogelijk net zo concurrerend zal zijn als die voor Bitcoin, zo niet meer.

Koop je Ethereum voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme