Ethereum ETF’s klaar voor lancering op 2 juli, zegt Bloomberg Analist

Home » Nieuws » Ethereum ETF’s klaar voor lancering op 2 juli, zegt Bloomberg Analist

Volgens Eric Balchunas, een analist bij Bloomberg gespecialiseerd in exchange-traded funds (ETF’s), staat de langverwachte lancering van spot Ethereum (ETH) ETF’s gepland voor 2 juli.

Deze ontwikkeling volgt nadat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) lichte opmerkingen heeft gegeven op de S-1 aanvragen van de ETF uitgevers, met het verzoek om binnen een week te reageren. Dit duidt op een sterke mogelijkheid dat de SEC de ETF’s de volgende week effectief zal verklaren, zodat ze voor het vakantieweekend kunnen beginnen met handelen.

Goedkeuring van 19b-4 formulieren en S1-formulieren door de SEC

De SEC heeft 19b-4 formulieren goedgekeurd voor acht Ethereum ETF uitgevers, waaronder grote namen als BlackRock, Fidelity en VanEck. Voordat de ETF’s officieel kunnen beginnen met handelen, moet de SEC echter nog de S1 formulieren goedkeuren.

Tijdens een hoorzitting van de Senate Appropriations Committee eerder deze week, hintte SEC-voorzitter Gary Gensler op de mogelijke goedkeuring van de S1 voor een Ethereum ETF gedurende de zomer.

eric balchunas ethereum 2 juli etf
Bron: Eric Balchunas op X.

Impact en voorspellingen voor de Ethereum prijs

VanEck, een van de vermogensbeheerders, heeft voorspeld dat Ethereum tegen 2030 $22.000 kan bereiken, gebaseerd op de verwachte generatie van $66 miljard aan “vrije kasstromen”. De lancering van spot Ethereum ETF’s wordt ook verwacht aanzienlijke institutionele kapitaalstromen aan te trekken. Geoff Kendrick van Standard Chartered schat dat er binnen het eerste jaar $15 tot $45 miljard kan instromen.

Daarnaast voorspelt het in Singapore gevestigde crypto handelsbedrijf QCP Capital dat de goedkeuring van spot Ethereum ETF’s zou kunnen leiden tot een prijsstijging van Ethereum met 60%, vergelijkbaar met de marktreactie die volgde na de goedkeuring van spot Bitcoin (BTC) ETF’s in januari.

Koop je Ethereum voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme