Ethereum prijs kan 60% stijgen bij goedkeuring ETF’s, volgens QCP Capital

Home » Nieuws » Ethereum prijs kan 60% stijgen bij goedkeuring ETF’s, volgens QCP Capital

Crypto-vermogenshandelsbedrijf QCP Capital voorspelt dat de goedkeuring van fysiek gedekte Ethereum (ETH) exchange-traded funds (ETF’s) in de Verenigde Staten kan leiden tot een prijsstijging van de op een na grootste cryptocurrency met wel 60% in de komende maanden.

Deze voorspelling, uitgezonden in een bericht op Telegram op donderdag, weerspiegelt een reactie die vergelijkbaar is met die van de markt na de goedkeuring van fysiek gedekte Bitcoin (BTC) ETF’s in januari. Na die goedkeuring steeg Bitcoin naar meer dan $73.000 vanaf $42.000 in slechts twee weken tijd, volgens gegevens van CoinGecko.

Marktverwachtingen en handelsactiviteit

“Met een impliciete volatiliteit van meer dan 100% op vrijdag, verwacht de markt grote bewegingen,” meldde QCP. VanEck’s ETF is door de DTCC genoteerd en men acht de goedkeuring nu zeer waarschijnlijk, met de verwachting dat de handel al in de komende week kan beginnen.

Impliciete volatiliteit meet de verwachting van de markt van toekomstige prijsschommelingen van een financieel instrument.

Aankoopactiviteit neemt toe

Op zowel gecentraliseerde als op blockchain-gebaseerde crypto exchanges is de koopactiviteit toegenomen, zo blijkt uit een rapport van on-chain analytics bedrijf CryptoQuant op woensdag. Houders kochten meer dan 100.000 ETH in de spotmarkten op dinsdag, het hoogste dagelijkse niveau sinds september 2023, toen de berichten over een gunstige beslissing verschenen en sommige analisten de kansen op goedkeuring verhoogden van 25% naar meer dan 75%.

ethereum koers 30 dagen
Ethereum koers in de afgelopen 30 dagen. Bron: Coinmarketcap.

Recordactiviteit op beurzen

De open interesse in aan Ethereum gekoppelde futures piekte tegelijkertijd naar een record van $14 miljard, wat 67% van de open interesse van Bitcoin bedraagt, een ongebruikelijk hoog niveau. Ook op de Chicago Mercantile Exchange, een beurs die populair is bij institutionele beleggers, steeg de activiteit met ether futures die een record notionele waarde van $2,85 miljard bereikten op dinsdag, aldus een woordvoerder.

Er werd een recordaantal van 1.135 Ether-optiecontracten verhandeld, wat neerkomt op $216 miljoen.

Mogelijke volatiliteit en prijscorrecties

De prijzen van Ethereum kunnen de komende dagen volatiel zijn nadat beleggers 62.000 ETH naar beurzen hebben verstuurd, het hoogste aantal sinds begin maart, meldde CryptoQuant. “Hoge beursstromen worden doorgaans geassocieerd met prijsvolatiliteit.”

Aan de andere kant waarschuwen de analisten van het bedrijf voor een “aanzienlijke prijscorrectie” mocht de aanvraag voor de ETF worden afgewezen.

Regulatoire aanpassingen en staking

Zes uitgevers, waaronder BlackRock, hebben deze week bijgewerkte kopieën van hun voorstellen voor ether ETF’s ingediend, vlak voor de beslissing die vandaag wordt verwacht. Alle verwijderden plannen om het token te staken, wat suggereert dat deze activiteit mogelijk een regelgevend obstakel was.

Staking is het proces waarbij een cryptocurrency voor een bepaalde periode wordt vastgezet om de werking van een blockchain te ondersteunen, in ruil voor een beloning. Deze beloningen worden over het algemeen beschouwd als passief inkomen onder crypto-handelaren.

Koop je Ethereum voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme