VanEck verhoogt Ethereum prijsvoorspelling voor 2030 naar $22.000

Home » Nieuws » VanEck verhoogt Ethereum prijsvoorspelling voor 2030 naar $22.000

Analisten van de Amerikaanse investeringsfirma VanEck, die een aanvraag hebben ingediend om een spot Ethereum (ETH) ETF te noteren, hebben hun prijsvoorspelling voor Ethereum voor 2030 verhoogd naar $22.000 dollar.

VanEck deelde dit nieuws via een bericht op X, waarin een rapport werd gelinkt dat geschreven is door Matthew Sigel, Patrick Bush en Denis Zinoviev.

De opkomst van spot Ether ETFs

De Securities and Exchange Commission (SEC) heeft onlangs spot Ether ETFs goedgekeurd, wat volgt op het succes van spot Bitcoin (BTC) ETFs die in januari zijn gelanceerd door top Wall Street firma’s zoals BlackRock en Fidelity, naast VanEck.

Deze goedkeuring maakt de weg vrij voor financieel adviseurs en institutionele beleggers om deze unieke activa te houden zonder direct de tokens te hoeven kopen, terwijl ze tegelijkertijd kunnen profiteren van de prijs- en liquiditeitsvoordelen die kenmerkend zijn voor ETFs.

Potentieel voor instroom en marktinvloed

Volgens onderzoek door K33 Research zouden de spot Ethereum ETFs tussen de $3,1 miljard en $4,8 miljard aan netto-instroom kunnen aantrekken in de eerste vijf maanden van handel.

Dit zou een grote invloed hebben op de prijs van Ethereum, die momenteel door ByBit op $3,862 dollar wordt geprijsd, met een stijging van 1,3% in de laatste 24 uur.

ethereum winst rapport vaneck
Bron: VanEck.

Langetermijnvisie en economische impact

VanEck’s rapport onderstreept het potentieel van Ethereum om zijn marktaandeel snel uit te breiden onder traditionele financiële marktdeelnemers en, in toenemende mate, grote technologiebedrijven.

De auteurs van het rapport, die zelf posities in Ethereum hebben via directe holdings of privéfondsen, geloven dat als Ethereum zijn dominante positie onder smart contract-platforms behoudt, er een geloofwaardig pad is naar $66 miljard aan vrije kasstromen voor tokenhouders, wat het activum zou ondersteunen om een waarde van $2,2 biljoen te bereiken, ofwel $22.000 dollar per munt tegen 2030.

Ethereum’s unieke waardepropositie

De auteurs van het rapport beschrijven Ether als een revolutionair activum met weinig parallellen in de niet-crypto financiële wereld, waarbij ze Ethereum vergelijken met ‘Digitale Olie’ vanwege de manier waarop het wordt verbruikt door activiteit op het netwerk.

Koop je Ethereum voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme