Ethereum ETFs waarschijnlijk goedgekeurd deze zomer, zegt SEC-voorzitter Gensler

Home » Nieuws » Ethereum ETFs waarschijnlijk goedgekeurd deze zomer, zegt SEC-voorzitter Gensler

Tijdens hoorzittingen in de Amerikaanse Senaat heeft Gary Gensler, de voorzitter van de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC), gesproken over de tijdlijn voor de goedkeuring van de notering van spot Ethereum (ETH) exchange-traded funds (ETFs).

In een zitting van de Senaatscommissie voor Toewijzingen op donderdag en een eerdere zitting van de Senaatscommissie voor Bankwezen, benadrukte Gensler dat hij verwacht dat de goedkeuringen “ergens deze zomer” zullen plaatsvinden.

Op 23 mei kregen spot Ether ETFs al groen licht van de SEC om genoteerd te worden. Leiders in de industrie voorspellen dat de handel in deze fondsen ergens in juli of augustus zou kunnen beginnen, ruim voor november.

ethereum koers 1 jaar
Ethereum koers in het afgelopen jaar. Bron: Coinmarketcap.

Kritiek op de regelgeving in de crypto-industrie

Senator Bill Hagerty (R-TN) uitte kritiek op Gensler’s aanpak van de regelgeving voor de crypto-industrie, en beweerde dat de “obstakels” van het agentschap Amerikaanse bedrijven ertoe aanzetten naar het buitenland te verhuizen. “U prioriteert geen regelgeving voor gebieden die dat dringend nodig hebben,” zei Hagerty. Hij voegde eraan toe dat terwijl andere landen regelgevende kaders opzetten voor hun ecosystemen, de VS achterblijft door constante belemmeringen en een gebrek aan zekerheid, wat ertoe leidt dat de innovatieve industrie steeds meer naar het buitenland verschuift.

Een rapport van Coinbase wees uit dat de Verenigde Staten in de afgelopen vijf jaar consequent hun aandeel in crypto-ontwikkelaars hebben verloren, met slechts 26% van de crypto-bedrijven die nog in Amerika zijn gevestigd. Zelfs de voormalige president Donald Trump, de vermoedelijke Republikeinse kandidaat voor de verkiezingen in november, heeft zich deze week aangesloten bij de zaak door verschillende Bitcoin (BTC) miners te hosten in zijn resort in Palm Beach.

“Bitcoin mining kan onze laatste verdedigingslinie zijn tegen een digitale valuta van de centrale bank,” zei Trump op zijn platform Truth Social, waarbij hij toevoegde dat zijn administratie wil dat alle resterende Bitcoin mining in de Verenigde Staten plaatsvindt.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme