Waarom memecoins beter presteren dan andere altcoins, volgens crypto analisten

Home » Nieuws » Waarom memecoins beter presteren dan andere altcoins, volgens crypto analisten

Deze crypto cyclus valt vooral op door de sterke prestaties van memecoins ten opzichte van de meeste andere altcoins.

Will Clemente, een jonge analist, en Bitcoin (BTC) voorstander Anthony Pompliano hebben in een interview inzicht gegeven in waarom juist deze categorie cryptocurrencies zo goed scoort.

Complexiteit van altcoins

Clemente merkt op dat veel altcoins moeilijk te begrijpen zijn voor handelaren. “De toepassingen van veel altcoins zijn simpelweg te ingewikkeld, wat het voor particuliere beleggers lastig maakt om te beslissen waarin te investeren,” legt hij uit.

Dit heeft ertoe geleid dat veel nieuwkomers in de cryptomarkt zich wenden tot memecoins, waar ze een veel grotere kans zien om hun investeringen met een factor 10 of 15 te vermenigvuldigen. Clemente ziet dit als een logische keuze voor diegenen die voor het eerst de cryptomarkt verkennen.

Gebrek aan een duidelijk narratief in de altcoinsector

Dit jaar missen altcoins een duidelijk narratief dat vergelijkbaar is met de NFT- of DeFi-hype die in 2021 de markt domineerde. Er is enige activiteit rond Real World Assets (RWAs), maar niets dat de markt in dezelfde mate stimuleert als de vorige trends.

Dit draagt bij aan de verwarring en de neiging van beleggers om naar memecoins te kijken als een meer begrijpelijke en potentieel lucratievere optie.

De sociale dynamiek van investeren in memecoins

“De groep marktdeelnemers die zich bezighoudt met memecoins is veel minder verfijnd dan degenen die in Bitcoin handelen,” voegt Clemente toe. Hij vergelijkt het met poker spelen; nieuwkomers hebben de neiging zich aan te sluiten bij tafels die overeenkomen met hun eigen vaardigheidsniveau in plaats van het op te nemen tegen veteranen.

Veel mensen voelen ook dat ze de boot hebben gemist met Bitcoin en zien memecoins als een alternatieve route naar potentieel succes in de crypto-arena.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme