Analisten benadrukken bullish signalen in Bitcoin optiemarkt voor juni expiratie

Home » Nieuws » Analisten benadrukken bullish signalen in Bitcoin optiemarkt voor juni expiratie

Ondanks de laatste ontwikkelingen die mogelijk de druk op de Bitcoin (BTC) markt vergroten, blijft het optimisme in de optiemarkt van Bitcoin bestaan, zo blijkt uit een recent verslag van The Block.

Bartosz Lipinski, CEO van Cube.Exchange, deelde een notitie met The Block waarin hij uitlegt dat, hoewel de verkoopdruk op Bitcoin mogelijk toeneemt, de derivatenmarkt sterke tekenen van een aanhoudend bullish sentiment toont.

Nieuws en marktinvloeden

De laatste gebeurtenissen zoals de aankondiging van de Mt. Gox curator over het beginnen van terugbetalingen in Bitcoin en Bitcoin Cash (BCH) in juli, en de inbeslagname door Duitse autoriteiten van 50.000 Bitcoin, gewaardeerd op meer dan $2,1 miljard van een piraterij-operatie, zouden normaal gesproken voor neerwaartse druk zorgen.

Desondanks blijkt uit de derivatenmarkt dat beleggers positief blijven.

Derivatenmarkt tendensen

De analyse van de optiemarkt toont aan dat er een aanzienlijk hoger aantal call-opties is ten opzichte van put-opties, vooral boven de $65.000. “Dit is waarschijnlijk een gevolg van het bullish sentiment waarmee we de maand begonnen zijn, eerder dan de huidige situatie waarin we ons bevinden,” licht Lipinski toe.

De spot Bitcoin ETF’s in de Verenigde Staten zagen de afgelopen week ongeveer $900 miljoen aan uitstromen, en een significante daling van recente hoogtepunten.

bitcoin koers 1 maand
Bitcoin koers in de afgelopen 30 dagen. Bron: Coinmarketcap.

Analyse en verwachtingen

Analisten van Bitfinex benadrukten ook de bullish skew in de put-call ratio, die op 0,53 staat voor de aankomende kwartaalexpiratie eind juni. Dit wijst op een sterker aantal call-opties vergeleken met put-opties, wat duidt op een optimistische marktsentiment onder handelaren. QCP Capital-analisten merken op dat ondanks de aankondiging van Mt. Gox, de optiemarkt niet een verhoogde volatiliteit in juli verwacht.

“We zien weinig activiteit in de juli optiemarkt, wat suggereert dat de markt geen grote volatiliteit rondom de distributie verwacht,” verklaarden zij. Dit is in lijn met bredere marktobservaties waarbij handelaren zich lijken te positioneren voor een aanzienlijke rally tegen het einde van het jaar.

Marktstatistieken

Volgens gegevens van Bybit handelt Bitcoin op het moment van schrijven op $61.346 dollar, met een stabiele handel in de afgelopen 24 uur. Ethereum (ETH) zag een toename van meer dan 2,6% tot $3.465 in dezelfde periode.

De wereldwijde marktkapitalisatie van cryptocurrency is vandaag $2,38 biljoen, een daling van 1,1% in de laatste 24 uur.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme