Kanav Kariya neemt afscheid van Jump Crypto na drie bewogen jaren

Home » Nieuws » Kanav Kariya neemt afscheid van Jump Crypto na drie bewogen jaren

Kanav Kariya, de president van het cryptobedrijf Jump Crypto, heeft aangekondigd dat hij het bedrijf verlaat na drie jaar in deze rol. Zijn vertrek, dat hij bekendmaakte via het socialemediaplatform X, vond plaats op 24 juni.

Kariya klom op van een stagepositie tot de top van het bedrijf op slechts 25-jarige leeftijd en heeft aanzienlijke veranderingen en uitdagingen meegemaakt tijdens zijn tijd bij Jump.

Carrière en bijdragen

Voordat hij president werd in 2021, bekleedde Kariya de positie van Director of Strategic Initiatives for Digital Assets en was hij een kwantitatief onderzoeker bij Jump Crypto. Onder zijn leiderschap heeft het bedrijf meerdere tegenslagen gekend, waaronder de hack van de Wormhole cryptocurrency-bridge begin 2022, waarbij meer dan $300 miljoen dollar werd gestolen.

Jump moest deze verliezen uit eigen zak dekken. Bovendien had het bedrijf flink geïnvesteerd in het Terra/Luna-project van Do Kwon, wat uiteindelijk leidde tot strafrechtelijke beschuldigingen tegen Kwon en aanzienlijke financiële verliezen voor Jump.

kanav kariya vertrek jump tweet
Bron: Kanav Kariya op X.

Toekomstplannen en onderzoek

Kariya heeft aangegeven betrokken te blijven bij de portefeuillebedrijven waar hij het meest mee verbonden was en hoopt wat tijd te nemen om de turbulente laatste jaren te verwerken. Hij ziet ook uit naar de kans om relaties en leeswerk, die hij naar eigen zeggen op een laag pitje had gezet, weer op te pakken. Verder is hij van plan geduldig te wachten op inspiratie voor zijn volgende project.

Tegelijkertijd onderzoekt de U.S. Commodity Futures Trading Commission (CFTC) de crypto-activiteiten van Jump. Dit onderzoek richt zich op de handels-, investerings- en overige betrokkenheid bij crypto van het bedrijf, maar betekent niet per definitie dat er sprake is van misstanden. Dit onderzoek volgt op een reeks financiële uitdagingen waar het bedrijf mee te maken heeft gehad.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme