CFTC start onderzoek naar handelsactiviteiten van Jump Crypto

Home » Nieuws » CFTC start onderzoek naar handelsactiviteiten van Jump Crypto

De Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC) is een onderzoek gestart naar Jump, het handelsbedrijf uit Chicago, zo meldt Fortune. De toezichthouder op derivaten focust zich specifiek op de cryptoactiviteiten van het bedrijf, zoals handel en investeringen.

Dit nieuws komt te midden van toenemende aandacht van zowel de CFTC als de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) voor crypto-gerelateerde entiteiten.

Eerdere betrokkenheid

In het verleden hebben de CFTC en de SEC meerdere handhavingsacties ondernomen tegen cryptobedrijven, waaronder Binance en FTX.

In een gerelateerde zaak door de SEC tegen Terraform Labs werd Jump Trading ongenoemd beschuldigd van het ondersteunen van de TerraUSD stablecoin toen deze in 2021 zijn koppeling met de dollar verloor. De SEC heeft echter geen aanklachten ingediend tegen Jump.

cftc jump crypto onderzoek
Bron: Wu Blockchain op X.

Tegenslagen en leiderschap binnen Jump

De inspectie van Jump’s activiteiten volgt op een reeks uitdagingen voor het bedrijf, waaronder betrokkenheid bij hacks en het falen van belangrijke cryptoprojecten. Ondanks deze tegenslagen heeft Jump zijn crypto-operaties ingekrompen door projecten af te stoten en zich terug te trekken uit de race om een Bitcoin (BTC) ETF te lanceren.

Jump is ook een prominente speler in high-frequency trading en heeft zijn crypto-tak in 2021 onder leiding van Kanav Kariya opgezet.

Investeringen en verliezen

Opmerkelijk is dat Jump aanzienlijke investeringen heeft gedaan in gedecentraliseerde financieringsprojecten (DeFi), waaronder een belangrijke investering in het interoperabiliteits-protocol Wormhole, dat in februari 2022 een exploit van $326 miljoen ondervond. Jump reageerde snel door de getroffen gebruikers volledig terug te betalen.

Daarnaast was Jump een van de belangrijkste marktmakers voor de inmiddels ingestorte crypto exchange FTX, waarbij het bedrijf bijna $300 miljoen verloor.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme