Stilte over crypto in presidentieel debat veroorzaakt schokgolven voor memecoins

Home » Nieuws » Stilte over crypto in presidentieel debat veroorzaakt schokgolven voor memecoins

Tijdens het eerste algemene debat van de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2024 tussen president Joe Biden en voormalig president Donald Trump was er geen enkele vermelding van cryptocurrencies of Bitcoin (BTC).

Deze stilte, ondanks grote steun van politieke actiecomités (PAC’s) gericht op crypto, veroorzaakte grote schokken op de markt.

Impact op PolitiFi memecoins

Als gevolg van het debat, dat in Atlanta, Georgia, plaatsvond en geleid werd door CNN-anchors Jake Tapper en Dana Bash, namen politiek gethematiseerde (PolitiFi) memecoins een forse klap. Het totale marktkapitaal van PolitiFi-memecoins daalde met 6,7%.

Sommige individuele coins leden nog zwaardere verliezen; MAGA (TRUMP) daalde met 14,1% en MAGA Hat (MAGA) met 14,6%. Doland Tremp (TREMP) zag een afname van 15,3%, terwijl de op Joe Biden geïnspireerde memecoin Jeo Boden (BODEN) met maar liefst 32,5% kelderde.

MAGA coin koers
Bron: Coinranking.

Teleurstelling en reacties uit de crypto-industrie

Coinbase sprak kort na het debat zijn teleurstelling uit. “Het eerste presidentiële debat is net afgelopen en crypto is niet genoemd. Met 52 miljoen Amerikanen en 19% van de inwoners van Georgia die crypto bezitten, wordt het tijd dat dit onderwerp deel uitmaakt van het gesprek,” stelde Coinbase.

In reactie op het over het hoofd zien van crypto tijdens het debat, richt Coinbase nu zijn aandacht op zijn PAC, Stand With Crypto, dat al meer dan $87 miljoen aan donaties heeft ontvangen. Daarnaast ondersteunt Coinbase het Fairshake Super PAC, waaraan het in juni nog eens $25 miljoen bijdroeg. Samen hebben Fairshake en zijn filialen meer dan $177 miljoen opgehaald deze verkiezingscyclus, waarvan $70 miljoen dollar is besteed ter ondersteuning van pro-crypto kandidaten.

Trump’s betrokkenheid bij crypto

Ondanks het gebrek aan discussie over crypto tijdens het debat, suggereren Trump’s acties een sterke afstemming met de crypto-gemeenschap, wat zijn politieke vooruitzichten aanzienlijk kan beïnvloeden. Onlangs herhaalde Trump zijn steun voor de crypto-industrie tijdens ontmoetingen met executives van crypto-miners zoals CleanSpark en Riot Platforms. Hij benadrukte het belang van Bitcoin-mining voor het stabiliseren van het energienet. “We willen dat alle resterende Bitcoin in de VS wordt gemaakt. Dit zal ons helpen energiedominant te zijn,” verklaarde Trump.

Bovendien is Trump’s actieve betrokkenheid bij de crypto-gemeenschap opvallend. Op een conventie van de Libertarische Partij beloofde hij de straf van Ross Ulbricht te verminderen en kondigde hij aan dat zijn campagne crypto-donaties accepteert.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme