Crypto onbesproken tijdens eerste presidentiële debat VS 2024

Home » Nieuws » Crypto onbesproken tijdens eerste presidentiële debat VS 2024

Tijdens het eerste presidentiële debat van de verkiezingen in 2024 in de Verenigde Staten, dat plaatsvond in Atlanta en werd gehost door CNN-anchors Jake Tapper en Dana Bash, kwam het onderwerp cryptocurrency verrassend genoeg niet ter sprake.

Dit debat tussen de huidige president Joe Biden en voormalig president Donald Trump, beiden vermoedelijke kandidaten van hun partijen, duurde negentig minuten en begon met economische kwesties, maar behandelde ook thema’s zoals abortus, immigratie en buitenlands beleid.

De afwezigheid van crypto

Hoewel crypto een belangrijk gespreksonderwerp is geweest gedurende de verkiezingscyclus, vooral nadat Trump begon met het bespreken van crypto-kwesties tijdens zijn campagne, waaronder het beloven om de straf van Ross Ulbricht van Silk Road te verlichten en uitspraken over regulering, werd het niet genoemd tijdens het debat.

Aan de andere kant heeft het kamp van Biden publiekelijk geen uitspraken gedaan over crypto, hoewel zijn administratie recentelijk heeft aangegeven samen met het Congres aan wetgeving te willen werken die cryptovaluta behandelt.

trump biden debat crypto
Bron: X.

Industrie en politieke steun

De crypto-industrie blijft hopen op een Congres en een regering die wetgeving kan aannemen die gunstiger is voor digitale activa bedrijven. In dat kader proberen deelnemers de massale uitgaven aan verkiezingen van 2022 te herhalen, met bedrijven als Coinbase, Ripple (XRP) en Andreessen Horowitz die bijna $50 miljoen per stuk doneren aan politieke actiecomités zoals Fairshake ter ondersteuning van kandidaten.

Debatdynamiek en voorspellingen

Tijdens het debat klonk Biden hees en sprak zacht, naar verluidt vanwege een verkoudheid, terwijl Trump luider en duidelijker was, hoewel factcheckers zijn beweringen vaker corrigeerden dan die van Biden.

Een voorspellingsmarkt op Polymarket gaf Trump betere kansen om in november te winnen tijdens het debat, met weddenschappen die opliepen tot 68 cent, versus 29 cent voor Biden, wat suggereert dat de markt denkt dat Trump 68% kans heeft om te winnen.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme