Trump belooft vrijlating Ross Ulbricht bij winst in komende verkiezingen

Home » Nieuws » Trump belooft vrijlating Ross Ulbricht bij winst in komende verkiezingen

Tijdens de Libertarische Nationale Conventie in Washington D.C. heeft Donald J. Trump, de voormalige president van de Verenigde Staten, aangekondigd dat hij de levenslange gevangenisstraf van Ross Ulbricht, de oprichter van Silk Road, zal omzetten naar de tijd die reeds is uitgezeten indien hij opnieuw wordt gekozen in november.

“Stem op mij en op dag één zal ik de straf van Ross Ulbricht omzetten in de tijd die al gediend is,” verklaarde Trump. Deze belofte werd met enthousiast applaus ontvangen door de aanwezigen.

Achtergrond van Ulbricht’s veroordeling

Ulbricht, die sinds 2013 achter de tralies zit, werd in 2015 veroordeeld tot twee opeenvolgende levenslange gevangenisstraffen plus 40 jaar, zonder mogelijkheid van voorwaardelijke vrijlating, voor het oprichten en beheren van de darknet marktplaats Silk Road.

donald trump truth social crypto post
Bron: Donald Trump op Truth Social.

De website, die voornamelijk werd gebruikt voor de verkoop van drugs, functioneerde van 2011 tot zijn sluiting in 2013 en staat bekend als een van de eerste praktische toepassingen van Bitcoin (BTC).

Politieke en publieke reactie

De aankondiging van Trump markeert een opmerkelijke ommekeer in zijn houding ten opzichte van Ulbricht, wiens vrijlating een belangrijk punt is geworden voor veel leden van de cryptogemeenschap en libertariërs, die de straf als buitensporig beschouwen.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme