Bitcoin wallet uit Satoshi-tijdperk ontwaakt na 14 jaar: Van $25 naar $3 miljoen

Home » Nieuws » Bitcoin wallet uit Satoshi-tijdperk ontwaakt na 14 jaar: Van $25 naar $3 miljoen

Na een lange slaap van 14 jaar is een Bitcoin (BTC) wallet uit het Satoshi-tijdperk recentelijk weer actief geworden. Deze wallet, gelinkt aan een miner uit de beginjaren van Bitcoin, verstuurde maar liefst 50 Bitcoin naar Binance.

Dit tijdperk, van 2009 tot 2011, staat bekend om de actieve betrokkenheid van Bitcoin’s pseudonieme oprichter, Satoshi Nakamoto, op diverse internetfora. Sindsdien is Nakamoto echter uit de openbaarheid verdwenen.

Van $25 naar $3 miljoen

Terug in juli 2010, toen deze Bitcoin nog werden gemijnd, was de waarde van 50 BTC ongeveer $25. Deze hoeveelheid Bitcoins zou nu, met een huidige marktwaarde, ongeveer $3 miljoen waard zijn.

Dit illustreert een fenomenale waardestijging; de betreffende miner had al een aanzienlijke winst kunnen realiseren bij een Bitcoin koers van slechts $10, maar heeft gewacht tot een veel hogere marktwaarde gerealiseerd werd.

lookonchain bitcoin transactie
Bron: Lookonchain op X.

De evolutie van Bitcoin mining

De vroege dagen van Bitcoin kenmerkten zich door de mogelijkheid voor individuen om met gewone laptops en desktops te mijnen. Satoshi Nakamoto had waarschijnlijk nooit verwacht dat Bitcoin zou uitgroeien tot een miljardenindustrie. Tegenwoordig is het minen van Bitcoin een industrie op zich, met diverse beursgenoteerde bedrijven die zich hier volledig op richten.

De mogelijkheid voor individuele miners om succesvol blokken te vinden is nagenoeg verdwenen, mede door de gestegen complexiteit en competitie in het mining-proces. Dit wijst op een definitieve verandering in de wereld van Bitcoin mining, waarbij eenvoudige thuiscomputers niet langer voldoen en de mining hashrate naar verwachting alleen maar zal blijven stijgen.

Het ontwaken van oude wallets uit het Satoshi-tijdperk wordt vaak gezien als een bearish signaal, voornamelijk omdat deze bewegingen meestal samenvallen met de verkoop van deze activa op gecentraliseerde crypto beurzen.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme