Solana spot ETF kan waarde met 900% opdrijven volgens GSR Markets

Home » Nieuws » Solana spot ETF kan waarde met 900% opdrijven volgens GSR Markets

GSR Markets heeft onlangs een rapport gepubliceerd waarin de potentie van Solana (SOL) wordt belicht als een belangrijke speler in de cryptocurrency-markt. Het rapport benadrukt de “superieure technologie” van Solana en suggereert dat, mede door veranderende politieke landschappen in de Verenigde Staten, Solana weleens de volgende cryptocurrency zou kunnen zijn die een spot ETF-goedkeuring in de VS krijgt.

De technologie achter Solana, waaronder het ‘proof-of-history’ mechanisme, stelt het netwerk in staat om transacties parallel te verwerken, wat de doorvoersnelheid aanzienlijk verhoogt. Dit zou Solana een competitief voordeel geven in de snel evoluerende blockchain-sector.

Politieke ontwikkelingen en marktreacties

Op dezelfde dag dat GSR hun bevindingen publiceerde, diende VanEck een aanvraag in voor een ETF die de prijs van Solana zou volgen. Dit nieuws zorgde voor een prijsstijging van SOL van meer dan 6%.

De politieke steun voor de cryptosector lijkt toe te nemen, wat door sommigen wordt toegeschreven aan de invloed van belangrijke politieke figuren zoals Donald Trump, en een versoepeling van het standpunt van Democraten in een verkiezingsjaar.

solana prijs geschiedenis GSR
Bron: GSR Markets.

Toekomstperspectieven voor Solana ETFs in de VS

GSR schat dat de introductie van spot Solana ETFs in de VS de prijs van SOL aanzienlijk zou kunnen verhogen, met scenario’s die variëren van een stijging van 1.4x tot 8.9x de huidige waarde, afhankelijk van de marktacceptatie en instroom van kapitaal vergelijkbaar met die van Bitcoin (BTC) ETFs.

Deze schattingen kunnen zelfs nog conservatief zijn gezien de actieve gebruiksmogelijkheden van SOL voor staking en binnen gedecentraliseerde applicaties.

Uitdagingen en regelgevende hindernissen

Ondanks de positieve vooruitzichten is de goedkeuring van een spot Solana ETF in de VS geen uitgemaakte zaak. Recente rechtszaken door de SEC, waarin SOL als een effect werd geclassificeerd, kunnen de goedkeuring bemoeilijken.

Analisten suggereren dat een verandering in de leiding van de SEC of zelfs in het presidentschap nodig zou kunnen zijn om de weg vrij te maken voor een dergelijke ETF.

Koop je Solana voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme