JPMorgan twijfelt aan SEC-goedkeuring voor Solana ETF’s

Home » Nieuws » JPMorgan twijfelt aan SEC-goedkeuring voor Solana ETF’s

JPMorgan twijfelt sterk aan de kans dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) exchange-traded funds (ETF’s) voor Solana (SOL) en andere crypto-assets zal goedkeuren. Nikolaos Panigirtzoglou, directeur en wereldwijd marktstrateeg bij JPMorgan, beschouwt de recente goedkeuring van spot Ethereum ETF’s als een grensgeval.

“Het besluit van de SEC om Ethereum ETF’s goed te keuren was al een rekbaar besluit,” aldus Panigirtzoglou in een verklaring aan The Block op 27 mei.

Onzekerheid over de status van Ethereum en Solana

De SEC heeft onlangs spot Ethereum (ETH) ETF’s goedgekeurd, maar het blijft onduidelijk of Ethereum als een zekerheid of als een commodity beschouwd moet worden. Deze onduidelijkheid werpt ook twijfels op over de goedkeuring van andere cryptovaluta zoals Solana.

Panigirtzoglou benadrukte dat de SEC een sterker standpunt inneemt tegenover andere tokens dan Bitcoin (BTC) en Ether, door ze te classificeren als effecten.

the block tweet jpmorgan solana etf
Bron: The Block op X.

Optimisme onder andere analisten en investeerders

Ondanks de sceptische houding van JPMorgan zijn sommige marktanalisten en investeerders optimistischer. Brian Kelly, een crypto-investeerder, meent dat de goedkeuringen van Ether ETF’s de kansen op een Solana ETF-goedkeuring kunnen vergroten, hoewel hij erkent dat de status van SOL als een zekerheid een probleem vormt.

James Seyffart, een ETF-analist bij Bloomberg, verwacht dat een Solana ETF binnen enkele jaren succesvol kan zijn met wetgeving zoals FIT21, die de grenzen tussen effecten- en futuresmarkten duidelijker zal maken.

Juridische status van Solana onder de loep

De SEC heeft Solana en andere altcoins in verschillende handhavingszaken als effecten geïdentificeerd. In een zaak tegen Coinbase noemde de SEC Solana als een van de vele tokens die als een investeringscontract en effect worden aangeboden, zowel in het verleden als in het heden.

Bovendien heeft de SEC Solana Labs’ $23 miljoen Simple Agreement for Future Tokens (SAFTs) aangehaald als een voorbeeld van een aanbod en verkoop van effecten. Dit heeft ook geleid tot benoemingen van SOL als een zekerheid in zaken tegen Binance en Kraken. Echter, directe handhavingsacties tegen Solana Labs of gerelateerde partijen zijn door de SEC nog niet gestart.

Koop je Solana voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme