Nieuwe ETF combineert Bitcoin en goud voor geoptimaliseerde marktstabiliteit

Home » Nieuws » Nieuwe ETF combineert Bitcoin en goud voor geoptimaliseerde marktstabiliteit

Een nieuw voorgestelde Exchange-Traded Fund (ETF), geïnitieerd door Tidal Investments samen met Quantify Chaos Advisors, heeft recent een prospectus ingediend met als doel beleggers en handelaren blootstelling te bieden aan zowel bitcoin als goud, zonder dat men direct in deze activa hoeft te investeren.

De STKD Bitcoin & Gold ETF gebruikt hefboomwerking om tegelijkertijd blootstelling te bieden aan de prestaties van bitcoin en goud via futures en ETFs voor beide activa.

Waarom investeren in twee niet-gecorreleerde activa?

De strategie achter de ETF is gebaseerd op het idee dat het combineren van een Bitcoin (BTC) strategie en een goudstrategie complementaire voordelen kan bieden. Volgens het voorlopige prospectus van de Securities and Exchange Commission (SEC) wordt er met deze combinatie van laag gecorreleerde activa beoogd om de impact van korte-termijn marktfluctuaties op het totale investeringsresultaat te verminderen, wat potentieel zorgt voor een stabieler investeringstraject.

Elk dollar geïnvesteerd in de fonds biedt ongeveer een dollar aan blootstelling aan zowel de Bitcoin strategie als de goudstrategie van het fonds. De rendementen van de goudstrategie worden bovenop de rendementen van de Bitcoin strategie gestapeld, minus de financieringskosten.

sec tidal trust goud en bitcoin etf
Bron: SEC.

Niet directe investeringen

Interessant is dat de ETF niet direct zal investeren in Bitcoin, andere digitale activa, of direct goud of goudbaren. In plaats daarvan zal de ETF gebruik maken van afgeleide instrumenten, zoals futurescontracten, om blootstelling te krijgen aan de onderliggende activaklassen. Dit zorgt voor een indirecte blootstelling zonder de noodzaak om de activa zelf te bezitten.

Regelgevende uitdagingen en marktacceptatie

Hoewel de innovatieve benadering van de STKD ETF veel aandacht trekt, zijn er nog steeds regelgevende hindernissen die genomen moeten worden voordat het product de markt kan betreden, met name de goedkeuring van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission.

De SEC is historisch gezien terughoudend geweest met het goedkeuren van Bitcoin ETFs, vanwege zorgen over marktmanipulatie en volatiliteit. De effectieve datum van de ETF is vastgesteld op 9 september 2024, hoewel er nog geen beursticker of geassocieerde kosten zijn opgenomen in het dossier.

Huidige markttrends

De interesse in Bitcoin ETFs neemt toe, zoals blijkt uit recente marktgegevens. Van de spot Bitcoin ETFs die in januari zijn gelanceerd, is BlackRock’s IBIT momenteel de leider met een marktkapitalisatie van $116 miljard dollar en een stijging van 8,2% sinds het begin van het jaar.

Tegelijkertijd heeft de grootste goud-ETF naar marktkapitalisatie, de SPDR Gold Trust (ticker GLD), dit jaar een stijging van 12,7% gezien, met een marktkapitalisatie van $62 miljard.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme