Donald Trump zegt dat zijn campagne crypto zal accepteren

Home » Nieuws » Donald Trump zegt dat zijn campagne crypto zal accepteren

De presidentiële campagne van Donald J. Trump heeft aangekondigd dat zij vanaf nu donaties in cryptocurrency accepteren. Deze stap volgt op Trumps belofte om de eerste grote partijkandidaat te zijn die Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en andere cryptocurrencies omarmt.

Dit initiatief werd onthuld tijdens een gala in Mar-a-Lago, waarmee cryptocurrency een prominente plaats kreeg in de campagne voor de verkiezingen van 2024.

Strategie en reactie

De campagne van Trump verklaarde een ‘crypto-leger’ te willen opbouwen om het beruchte ‘anti-crypto leger’ te bestrijden, een term gebruikt door senator Elizabeth Warren uit Massachusetts die fel campagne voert tegen cryptocurrency. Hoewel Trump nog geen concrete crypto-beleid heeft voorgesteld, zien zijn aanhangers de positieve signalen als voldoende.

Dit staat in schril contrast met de houding van de Biden-administratie, die in het verleden een duidelijk anti-crypto standpunt heeft ingenomen.

Verandering in houding van de Democraten

De opkomst van crypto als een legitiem campagneonderwerp lijkt de berekeningen van de Democraten te veranderen. Dit bleek uit de beslissing van het Democratisch leiderschap in het Huis om hun leden niet tegen een aankomende wetsvoorstel over crypto-beleid in te zetten, genomen in de laatste 24 uur.

Aanloop naar de verkiezingen

Met minder dan zes maanden tot de verkiezingsdag, is Trump de vermoedelijke Republikeinse kandidaat voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2024. Hij zal waarschijnlijk de strijd aangaan met president Biden, de vermoedelijke Democratische kandidaat.

Beide kandidaten hebben afgesproken om elkaar te ontmoeten voor televisiedebatten op 27 juni en 10 september op CNN en ABC, wat mogelijk de eerste persoonlijke confrontatie tussen hen markeert sinds de verkiezingen van 2020.

Juridische uitdagingen en crypto-donaties

Deze aankondiging over crypto-donaties komt op een kritiek moment, terwijl de jury in zijn strafrechtelijke proces in New York zich voorbereidt op beraadslagingen die naar verwachting volgende week zullen beginnen. Trump wordt beschuldigd van verschillende misdrijven in meerdere staten, waaronder het vervalsen van zakelijke documenten en pogingen om de verkiezingsresultaten van 2020 te manipuleren.

Tegelijkertijd lijken politieke actiecomités die Trump steunen de rekeningen te betalen voor enkele van zijn strafrechtelijke en civiele zaken.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme