Democraten in het Huis niet verplicht tegen crypto-wet te stemmen

Home » Nieuws » Democraten in het Huis niet verplicht tegen crypto-wet te stemmen

De Democratische leiders in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, Maxine Waters en David Scott, hebben hun sterke oppositie uitgesproken tegen twee belangrijke wetsvoorstellen die de regelgeving rondom cryptocurrencies betreffen.

Volgens een e-mail van 20 mei, gedeeld door POLITICO, zijn Waters en Scott tegen zowel de Financial Innovation and Technology for the 21st Century Act (FIT21) als de CBDC Anti-Surveillance State Act, met de officiële titels H.R. 4763 en H.R. 5403. De leiders hebben echter besloten hun partijleden niet actief tegen te werken door ze te dwingen tegen te stemmen, maar moedigen wel aan om dit te doen.

De kern van FIT21

FIT21, aangemoedigd door 60 bedrijven in de crypto-industrie, beoogt het proces te versterken voor het classificeren van cryptocurrencies als commodity of security. Het wetsvoorstel zou de meeste regelgevende controle over de sector overdragen aan de Commodity Futures Trading Commission.

Volgens Waters en Scott ondermijnt FIT21 echter decennia aan juridische precedenten door nieuwe definities en processen te introduceren voor digitale commodities en investment contract securities.

De weerstand tegen de CBDC-wet

Parallel aan de FIT21 is er ook grote weerstand tegen de CBDC Anti-Surveillance State Act, die de uitgifte van een digitale valuta door de Federal Reserve zou voorkomen, zelfs in pilotprogramma’s. De Democratische leiders argumenteren dat dit de dominantie van de Amerikaanse dollar zou kunnen schaden, aangezien andere landen die sancties willen ontlopen, vooruitgaan met hun eigen digitale valuta.

De wet wordt bekritiseerd omdat deze de Federal Reserve zou kunnen belemmeren in haar vermogen om monetair beleid te voeren, vooral met het oog op inflatiebeheersing.

Verwachte ontwikkelingen

De debatten en mogelijke goedkeuring van FIT21 worden verwacht op woensdag 22 mei, meldt POLITICO’s Eleanor Mueller.

Hoewel de leiders van de Democratische partij hebben besloten niet actief tegen de wetsvoorstellen op te treden, blijft hun oppositie een belangrijk signaal voor de complexe en verdeelde meningen binnen het Huis over de regulering van de steeds groeiende crypto-industrie.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme