Donald Trump bepleit productie van alle Bitcoin in Amerika

Home » Nieuws » Donald Trump bepleit productie van alle Bitcoin in Amerika

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft duidelijk gemaakt dat hij wil dat alle resterende Bitcoin (BTC) in de Verenigde Staten wordt geproduceerd. Hij beweert dat dit de VS zal helpen een dominante rol op het gebied van energie te behouden.

“Bitcoin-mining kan onze laatste verdedigingslinie zijn tegen een CBDC. Biden’s afkeer van Bitcoin helpt alleen China, Rusland, en het Radicale Communistische Links. We willen dat alle resterende Bitcoin in de VS wordt gemaakt!!! Het zal ons helpen energiedominant te zijn,” verklaarde Trump in een laat nachtelijke post op het socialemediaplatform Truth Social.

Bijeenkomst met industrieleiders

Op dinsdagochtend had Trump, die als eerste Amerikaanse presidentskandidaat crypto-donaties accepteerde, een ontmoeting met leidinggevenden van het aan de Nasdaq genoteerde Bitcoin mining bedrijf CleanSpark Inc. en Riot Platforms.

Tijdens het evenement in Mar-a-Lago vertelde de voormalige president aan de aanwezigen dat miners helpen de energietoevoer van het netwerk te stabiliseren.

donald trump bitcoin amerika
Bron: Donald Trump op Truth Social.

Wereldwijde mining hotspots en de toekomst van Bitcoin

Trump’s recente uitspraken en acties wijzen erop dat hij graag ziet dat meer Bitcoin mining door Amerikaanse bedrijven wordt gedaan met lokale middelen. Momenteel zijn China, Centraal-Aziatische landen, El Salvador en sommige Europese landen zoals Duitsland populaire locaties voor Bitcoin mining, blijkt uit gegevens.

De totale voorraad Bitcoin is gemaximeerd op 21 miljoen, waarvan gepland is dat deze tot het jaar 2140 gemijnd zal worden. Tot nu toe is 90% van deze voorraad al gemijnd.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme