Toename van blockchain-initiatieven bij Fortune 500 en 100 bedrijven

Home » Nieuws » Toename van blockchain-initiatieven bij Fortune 500 en 100 bedrijven

Uit een nieuw rapport van de crypto beurs Coinbase blijkt dat de betrokkenheid van Fortune 100-bedrijven bij Web3-projecten jaarlijks met 39% is gestegen, en een recordhoogte heeft bereikt in het eerste kwartaal van 2024.

Daarnaast meldt het rapport dat 56% van de Fortune 500-executives aangeeft dat hun bedrijven blockchain-gebaseerde initiatieven ontwikkelen die zich richten op consumentgerichte betaaltoepassingen.

Drijvende sectoren in de vraag naar blockchain

De vraag binnen deze grote ondernemingen wordt voornamelijk gedreven door sectoren zoals spot Bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETFs), de tokenisatie van tastbare activa en stablecoins.

De integratie van blockchain en cryptovaluta in traditionele financiële producten en diensten lijkt steeds gangbaarder te worden met succesvolle initiatieven zoals de spot Bitcoin ETFs, die een aanzienlijk beheerd vermogen van meer dan $63 miljard hebben verzameld.

coinbase fortune 500
Bron: Coinbase op X.

De impact van regelgeving en het behoud van talent

Ondanks de toenemende interesse in crypto-initiatieven van grote bedrijven, heeft de Verenigde Staten consistent marktaandeel verloren als het gaat om crypto-ontwikkelaars. Volgens het rapport zijn momenteel slechts 26% van de crypto-ontwikkelaars gevestigd in de Verenigde Staten. Coinbase benadrukt de noodzaak voor de VS om het broodnodige talent te cultiveren in plaats van het te verliezen aan het buitenland, gezien de toenemende activiteiten de urgentie voor duidelijke cryptoregelgeving verhogen.

Deze regelgeving is essentieel om talent in de VS te houden en om het land wereldwijd aan de leiding te laten blijven in crypto-innovaties.

Oproep voor duidelijke regelgeving

Coinbase heeft herhaaldelijk aan overheidsregulatoren, waaronder de Securities and Exchange Commission (SEC), gevraagd om duidelijke regelgevingskaders voor digitale activa te scheppen.

In mei verklaarde Coinbase zelfs dat de SEC probeerde de cryptocurrency-industrie te vernietigen met zijn onduidelijke regelgeving, wat een urgente oproep tot actie was om cryptoregels vast te stellen.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme