Bitcoin koers: Zit de grootste cryptomunt muurvast of gaan we nu echte stijgingen zien?

Home » Nieuws » Bitcoin koers: Zit de grootste cryptomunt muurvast of gaan we nu echte stijgingen zien?

Op 7 juni daalde de koers van Bitcoin (BTC) tot onder de $70.000. Support kon gelukkig alweer snel gevonden worden boven de $69.000, waar het sindsdien ook gebleven is. Bulls maken zich alweer op voor de volgende stijging.

Stabiliteit gegarandeerd

Met een stijging van 14% in de afgelopen maand zien de cijfers van Bitcoin er goed uit. In de afgelopen weken steeg de koers van de grootste token van $60.000 naar $70.000, waar het nu (net iets onder) dit ronde getal stabiliteit gevonden heeft. 2,75% van deze groei kon in de afgelopen week bereikt worden.

bitcoin koers 1 maand
Bitcoin koers in de afgelopen maand. Bron: Coinmarketcap.

Op dinsdag 4 juni ging de koers over de $70.000, waar het tot de 7e stabiliteit gevonden leek te hebben. Een correctie naar $69.000 bleek echter onvermijdelijk.

Groei of krimp?

Opvallend is dat de koers sinds deze relatief forse val nauwelijks bewogen heeft. De token is ongekend stabiel. Dit doet bulls vermoeden dat een volgende stijging aanstaande is: $69.000 als support level is getest en bewezen. 

Daar valt wel een belangrijke aantekening bij te plaatsen, namelijk dat de groei van Bitcoin telkens weer stukloopt tussen de $72.000 en $73.000. Sinds het bereiken van de all time high ($73.794, medio maart) zijn er diverse aanvallen uitgevoerd op deze waarde, maar deze liepen allen vrij snel spaak.

$100.000 of meer?

Er zijn nu de nodige aanwijzingen dat Bitcoin niet alleen op de korte termijn zal stijgen, maar ook op de lange termijn interessante resultaten neer zal zetten. Zo is onder meer volgens Mike Belshe, de CEO van BitGo, een forse stijging binnen het komende halfjaar mogelijk – tot wel $135.000 dollar.

Ook volgens Samson Mow (CEO van JAN3) zal Bitcoin binnenkort uitbreken. Hij zet het eerste doel iets bescheidener op $100.000 dollar. Analisten van BitFinex verwachten dat de Bitcoin piek in het vierde kwartaal van 2024 gehaald zal worden. Het is dus nog niet te laat om in Bitcoin te investeren.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Eigenlijk per toeval is Tristan de wereld van het cryptonieuws ingerold. De sportverslaggever met een passie voor schrijven heeft echter een enorme interesse voor al het nieuws over politiek en economie. Naast vele uren vol onderzoek en speurtochten naar het laatste nieuws is Tristan een fanatiek hardloper, die meerdere marathons per jaar aflegt.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme