Bitcoin kan stijgen naar $85.000 bij cruciale weeksluiting boven $71.300 volgens analisten

Home » Nieuws » Bitcoin kan stijgen naar $85.000 bij cruciale weeksluiting boven $71.300 volgens analisten

De prijs van Bitcoin (BTC) zou mogelijk op korte termijn al kunnen stijgen naar $85.000 dollar, aldus recente analyses.

Dit zou echter alleen kunnen gebeuren als de cryptocurrency boven de $71.300 dollar sluit op de weekgrafiek, een niveau dat door analisten wordt beschouwd als cruciaal voor het bevestigen van opwaartse momentum.

Wyckoff-patroon als leidraad

Het Wyckoff-patroon, vernoemd naar de technische analyse pionier Richard Wyckoff, speelt een centrale rol in de huidige marktbewegingen van Bitcoin. Dit patroon verdeelt de marktcyclus in vier fasen: accumulatie, stijging, distributie en daling.

Volgens crypto analist Mikybull is Bitcoin momenteel in een fase waar een stijging tot $85.000 mogelijk is, mits het boven de $71.300 sluit. Deze sluiting zou een signaal van kracht (SOS) activeren, wat een verdere prijsstijging kan inluiden.

De cruciale sluiting van $71.300

Het belang van een weeksluiting boven de $71.300 wordt ook benadrukt door de bekende analist Rekt Capital. Hij merkt op dat we in deze halving-cyclus 170 dagen voor liggen op schema, wat zou kunnen leiden tot een eerder dan verwachte piek.

Een sluiting boven dit kritieke niveau zou een bevestiging zijn van het bullish sentiment in de markt.

RSI geeft gemengde signalen

Ondanks de positieve vooruitzichten geeft de Relative Strength Index (RSI), een veelgebruikte momentum-indicator, gemengde signalen. Op 5 juni bereikte de RSI een hoogtepunt van 74, maar is inmiddels gedaald naar 68.

Hoewel dit duidt op een relatief stabiele marktwaarde, suggereert het dat Bitcoin mogelijk moet afkoelen voordat verdere stijgingen kunnen plaatsvinden. De RSI is essentieel om te bepalen of een asset overgekocht of oververkocht is, wat kan wijzen op toekomstige prijsschommelingen.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme