Goud en zilver binnenkort op blockchain dankzij Meld Gold en Ripple

Home » Nieuws » Goud en zilver binnenkort op blockchain dankzij Meld Gold en Ripple

De XRP Ledger (XRPL) zal binnenkort verrijkt worden met eigen goud- en zilver-stablecoins. Deze innovatie komt voort uit een samenwerking tussen Meld Gold, een pionier in tokenisatie, en Ripple (XRP).

Deze nieuwe ontwikkeling is een sleutelonderdeel in het uitbreiden van de functionaliteiten van het XRPL-netwerk en kan mogelijk nieuwe gebruikers aantrekken.

Positieve marktreactie en aanstaande lancering

De aankondiging heeft al een licht positief effect gehad op de koers van XRP, die met 0,9% steeg binnen 24 uur, hoewel de altcoin nog steeds onder de $0,50 dollar zweeft. Dit volgt na een recente prijscorrectie begin juni.

Meld Gold heeft onthuld dat de lancering van deze goud- en zilver-stablecoins gepland staat voor het derde kwartaal van 2024. Elke token zal overeenkomen met 1 gram van het respectievelijke edelmetaal, onder beheer van MKS Pamp en Imperial Vaults.

ripple xrp koers 1 jaar
Ripple koers in het afgelopen jaar. Bron: Coinmarketcap.

Eerdere en toekomstige initiatieven in tokenisatie

Deze stablecoins op het XRPL-netwerk zijn niet Meld Gold’s eerste stappen in de edelmetaal-tokenisatie; het bedrijf lanceerde eerder vergelijkbare stablecoins op het Algorand (ALGO) netwerk.

Er wordt verwacht dat Meld Gold in de toekomst meer tokenisaties zal realiseren, mogelijk op andere blockchain-platforms.

De toekomst van Real World Assets op de blockchain

Michael Cotton, CEO van Meld Gold, ziet een veelbelovende toekomst voor de tokenisatiemarkt, waarbij hij verwacht dat vele Real World Assets (RWA) zullen worden getokeniseerd op blockchain-netwerken.

“Ons team heeft uitgebreide ervaring in elk aspect van de toeleveringsketen, van productie en certificering tot logistiek en opslag. Onze passie voor het vernieuwen van digitaal eigendom sluit naadloos aan bij de opkomende RWA-revolutie,” legt Cotton uit.

“Wij zijn in staat om unieke systemen te ontwerpen die de fysieke wereld naar de blockchain kunnen brengen.”

Koop je Ripple voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme