Historische stabiliteit van Bitcoin voorspelt mogelijke prijsexplosie

Home » Nieuws » Historische stabiliteit van Bitcoin voorspelt mogelijke prijsexplosie

Bitcoin (BTC) vertoont momenteel een uitzonderlijk lage volatiliteit, met prijsbewegingen die zich al een tijdje beperken tot een range tussen $60.000 en $72.000 dollar.

Deze stabiliteit, die sommige beleggers als frustrerend ervaren, wordt door analisten gezien als een mogelijk voorbode voor een grote prijsrally.

Wat zegt historische data over de lage volatiliteit?

Uit technische analyses blijkt dat Bitcoin op de twee-weekse tijdsschaal de laagste volatiliteit in zijn geschiedenis heeft bereikt. Dit niveau van stabiliteit is niet nieuw voor Bitcoin; vergelijkbare perioden van lage volatiliteit gingen vooraf aan enkele van de grootste prijsstijgingen van de munt. Bijvoorbeeld, na een soortgelijke periode van stabiliteit in 2017, schoot de prijs van Bitcoin van ongeveer $1.000 naar bijna $20.000 dollar.

Deze enorme sprongen in waarde, waarbij prijsstijgingen van respectievelijk 9.000% en 2.000% werden geregistreerd, suggereren dat zelfs een saaie marktperiode kan leiden tot explosieve winsten.

bitcoin volaliteit laag
Bron: Tradingview.

Realistische prijsverwachtingen voor Bitcoin

Hoewel de fantasie van een Bitcoin-prijs van $1 miljoen aantrekkelijk klinkt, is een dergelijke explosieve stijging binnen 12 maanden minder waarschijnlijk. Een meer gematigde, maar nog steeds aanzienlijke stijging van 200% tot 500% lijkt haalbaar.

Dit zou betekenen dat de Bitcoin-prijs in de komende maanden kan stijgen naar een niveau tussen $140.000 en $350.000, uitgaande van de huidige prijs van ongeveer $70.000 dollar.

Vooruitzichten en volatiliteit

Hoewel hoge volatiliteit vaak negatieve connotaties heeft, zoals onvoorspelbaarheid en snelle prijsdalingen, toont historische data aan dat lage volatiliteit kan resulteren in aanzienlijke prijsstijgingen. De huidige stabiliteit zou dus wel eens de stilte voor de storm kunnen zijn, een rustperiode die voorafgaat aan een nieuwe periode van snelle prijstoename.

Dit patroon van rust gevolgd door een rally is typisch voor cyclische volatiliteit in financiële markten, waarbij langere perioden van zijwaartse bewegingen vaak eindigen met krachtige prijsuitbarstingen. Voor beleggers en handelaren in Bitcoin kan dit een teken zijn om zich schrap te zetten voor mogelijke grote bewegingen in de nabije toekomst.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme